20-17

Scheidsrechter:   Koen, S
SF Deinum 1 - NQL 1
'4 punten in 3 dagen'

Back to back wins en dat dan ook nog eens op het nieuwe complex van Deinum. Wonderlijk hoe groots het is, wanneer je daadwerkelijk midden op het complex staat. Na de wedstrijd in Damwoude afgelopen donderdag, stond NQL zaterdag te trappelen op het nieuwe kunstgrasveld om het op te nemen tegen ons eerste. De overwinning donderdag was een zoete en dat smaakte zeker naar meer. SF Deinum was dan ook gebrand op een goed resultaat. Langzaam maar zeker komt er meer vertrouwen in het team en lijken automatismen een zekerheid te worden. Dat beloofde nog wat voor deze frisse zaterdagmiddag.

In de aanval begonnen deze wedstrijd Martine, José, Bjorn en Frank, in de verdediging waren dat Hermine, Sjoukje, Libbe en Auke. Het aftasten van de tegenstander, zoals wel vaker deze competitie, was ook nu niet van de lucht. Beide ploegen wilden maar niet los van elkaar komen, gestreden werd er om elke rubberkorrel op het kunstgrasveld. Meestal gaat dat dan niet gepaard met doelpunten, laat staan goed spel. Maar tijdens de rust, bij de stand van 11-10 bleek het volop toegestroomde publiek meer dan tevreden over het vertoonde spel. Dit moesten we dan ook door zien te zetten in de tweede helft.

Ricardo zette de puntjes nog even op de i in de tijdelijke kleedboxen. Constant zien te blijven, maar vooral de rust bewaren om de doelpunten te kunnen blijven bij tekenen. SF Deinum ging na de rust dan ook door waar het geëindigd was voor rust, het zocht gestaag naar doelpunten. Bij NQL bleef de teller toch angstvallig lang op 10 staan. Toch, echt los, kwam SF Deinum niet. En met nog een 10 minuten te gaan was de stand dan toch weer gelijk, 16-16. Het kon nog alle kanten op bij het vallen van dat doelpunt. Het vlaggenschip wist echter nog tandje bij te zetten en behield met een 20-17 einduitslag de punten terecht in eigen huis. Een mooie overwinning en volgende week gaan we ook zeker weer proberen de punten weer te behalen in Spannum, onze laatste veldwedstrijd van 2016.