15-10-2016
19-12

Scheidsrechter:   Veldhuis, J
Spannum 1 - SF Deinum 1

Een wedstrijd, altijd vol met een ons-kent-ons-gehalte, motregen, een veredeld weiland, zoals we dat bij Deinum kenden. Ingrediƫnten voor een wedstrijd tussen Spannum en SF Deinum. De laatste wedstrijd op het veld voor 2016 en na de goede reeks wedstrijden wilden we dat ook zeker in Spannum doorzetten. Het liep toch even anders, of het nou aan de omstandigheden lag, de manier van spelen van beide ploegen, noem het maar op. Zowel Spannum als SF Deinum hadden het lastig deze middag. In de aanval begonnen Henny, Pytsje, Ale en Bjorn. In de verdediging waren dat Aafke, Hermine, Libbe en Frank.

Terwijl er een doordringende motregen het veld en de spelers bleef teisteren, hielden beide ploegen elkaar de eerste helft toch aardig in evenwicht, al ging er dan niet veel goed. Een eerste helft, veelal vanwege de gladde bal, werd gekenmerkt door plaatsfouten. Toch bleken er nog 16 doelpunten in te gaan de eerste helft. Met 9-7 werden de kleedkamers opgezocht. Wetende dat het beste spel nog niet vertoond was, betraden we het veld weer met goede moed na het oppeppende praatje en de warme thee.

Het was inmiddels gestopt met regenen, SF Deinum kwam langszij, maar Spannum leek geenszins van plan de wedstrijd ook maar een moment uit handen te geven. Na een paar simpele doelpunten stond daar dan ook weer een voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment mocht Tjitze Tjalf zijn debuut maken in het eerste en kwamen ook Martine en Geertje het veld in. Waar Spannum in hetzelfde spel en hetzelfde tempo bleef doorgaan, bleek het voor SF Deinum lastig de mand te vinden. Het laatste kwartier was dan ook volledig voor Spannum, waardoor er een 19-12 einduitslag op het scorebord kwam te staan.

Al met al weer een wedstrijd vol leermomenten, die we weer mee mogen nemen, de zaal in.