3 - 2

Zondag 4 december 2016, Houtigehage
Houtigehage – SF Deinum

Na de week ervoor een lastige pot te hebben gespeeld tegen de Wâlden, mochten de jongens van Frans en Durk het weer opnemen tegen een topploeg. Dit keer waren ze van plan om de punten mee naar huis te nemen.

De ploeg begon erg sterk en liet Houtigehage bijna niet in de wedstrijd komen. Na wat “akkefietjes” met de scheidsrechter moest de ploeg wel oppassen. Van de zijkant werd al geroepen dat ze niet op de scheids in moesten gaan. Hoewel dit een minpuntje was in de goeie openingsfase, bleef het team doorgaan met het goede spel. Na 21 minuten was het dan ook raak. Tarek vond het net op een puntgave voorzet van Elroy, 0 – 1. Niet veel later kreeg Houtigehage een penalty omdat Albert Douwe net iets te laat bij de bal was en de tegenstander net genoeg raakte, waardoor de scheids besloot een penalty te geven. Jacob hield de inzet stijlvol maar mocht 10 seconden later weer aan de bak, omdat er weer een overtreding in de 16 meter werd gemaakt. De wonderen zijn de wereld nog net uit want Jacob keerde weer een penalty. Dit keer werd de bal wel goed uitverdedigd en kon Jacob van zijn moment genieten. Dit duurde niet lang want Houtigehage wist uit een aanval de keeper te passeren , 1 -1. Vlak voor rust kreeg Bram het op zijn heupen en met een solo om je vingers bij af te likken, passeerde hij met een bekeken rollertje de keeper van de thuisploeg, 1 – 2. De jongens gingen met een gemengd gevoel de kleedkamer in. De voorsprong was natuurlijk erg fijn maar het team moest wel oppassen want de scheids floot om het geringste.

Het fluitsignaal klonk weer en de ploegen gingen de strijd weer met elkaar aan. Na 10 minuutjes werd Elroy er vanaf gehaald en mocht Allard wat minuten maken. Van beide teams kwamen wel wat aanvalsstoten, maar niets waarvan de keepers wakker zouden liggen. Omdat Houtigehage het team was dat moest scoren en er ook naar begon te voetballen, werd Tjeerd van het veld gehaald en Ruurd erin gezet om voor wat extra verdedigende kracht te zorgen. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok leek een aanval van Houtigehage afgeslagen te zijn. Pjotr kreeg alleen een lastige bal om te verwerken en raakt te bal half met de hak. De bal vloog naar het eigen goal toe en Jacob sprong om de bal te vangen. Hoewel Pjotr een uitstekende voetballer is, was het nogal duidelijk dat het niet de bedoeling was om de bal naar Jacob te spelen. De scheids zag dit echter wel als een terugspeelbal. Met ongeveer iedereen gepositioneerd op de doellijn probeerde Deinum een goal te voorkomen. De bal werd inderdaad geblockt door een uitlopende Harald, die de bal van ongeveer een meter op zijn handen kreeg gespeeld. De handen hingen voor zijn lichaam en hij kon ze eigenlijk nergens anders laten. Jammer genoeg zag de scheids wat anders en de bal werd weer op de stip gelegd. Dit keer liet de penaltynemer Jacob wel kansloos en scoorde de penalty, 2 -2. Na deze klap leek het team een beetje van zijn apropeau, want niet veel later kregen ze nog een goal tegen, 3 – 2. Hoewel het team nog probeerde de gelijkmaker te maken, mocht dit niet baten en bleef de thuisploeg voorstaan. Nog wel een benoemingswaardig moment was de speler van Houtigehage die 2 keer rood kreeg. Na het laatste fluitsignaal schudden de tegenstanders elkaars handen en gingen ze richting kleedkamer. De spelers van SF Deinum voelden zich enigszins van een overwinning bestolen en wilden graag een verklaring van sommige keuzes van de scheidsrechter. Deze had niet zo veel zin om hier over te praten en uiteindelijk moest het team genoegen nemen met het verlies.

Hoewel er meer had ingezeten, ging het team naar huis met lege handen. Laten we in ieder geval hopen dat het jonge team weer wat wijzer is en dat de laatste wedstrijd voor de winterstop goed wordt afgesloten.