16-23

Scheidsrechter:   Menken, M
14 januari 2017
Wez Warber en Fluch 1 - SF Deinum 1

Na vorige week hebben we ons eerste gedeelte van de zaalcompetitie gehad en is het dan nu tijd voor de returns. Het vorige potje tegen Wez Warber en Fluch was een leuke, veel doelpunten over en weer. Veel kansen die helaas dan nog niet allemaal doel troffen. Zaterdag was het ook nog eens mooi dichtbij in een competitie dat zich voornamelijk in Drenthe afspeelt. De Camminghahal het speelterrein voor de wedstrijd. Toch ook een plek waar we de laatste jaren niet meer geweest waren. Na de wedstrijd tegen Roreko wilden we in ieder geval de punten weer mee terug nemen naar Deinum. Dat de opstelling enigszins gewijzigd was, mocht geen probleem opleveren.

In de aanval begonnen José, Hermine, Bjorn en Frank. In de verdediging Geertje, Martine, Appie en Auke. Beide ploegen hielden er van een mooi tempo op de mat te leggen en dit bleek de eerste helft in ieder geval een spannend potje op te leveren. Kansen over en weer, doelpunten over en weer. Hoewel SF Deinum steeds aan de goede kant van de score stond, weigerde WW&F er ook maar enigszins aan toe te geven. Vooral door lange afstandschoten en het afronden van gekregen kansen bleef de teller bij rust steken op 11-11.

Tijdens de rust werden de puntjes weer even op de i gezet, de koppies in de goede richting en weer volle bak beginnend aan de tweede helft. Dit bleek uiteindelijk nog maar 1 ploeg te lukken. WW&F ging een paar tandjes terug en probeerde al verdedigend de ballen wat meer te stelen. Wanneer de doelpunten dan niet willen vallen, kan er vaak een draak van een wedstrijd ontstaan. Voor SF Deinum dan ook zeker taak om de focus te bewaren in de afronding. En de afronding was er getuige de 11-17 tussenstand en een uiteindelijke 16-23 einduitslag. Gaandeweg de 2e helft werden Ale, Pytsje en Sjoukje nog ingebracht om de score nog wat op te schroeven.

De punten gingen weer mooi mee terug naar Deinum, de draad is weer opgepakt. En dat zal volgende week ook wel weer moeten, dit maal thuis tegen Moedig Voorwaarts.