18-16

Scheidsrechter:   Oostra, R
11 februari 2017
SF Deinum 1 - Korwi 1

Medio februari en daarom nog een maandje te gaan in deze 4e klasse van de zaalcompetitie. SF Deinum staat er riant voor met 18 punten uit 10 wedstrijden. Het weet de druk te houden op koploper Roreko, juist door haar eigen wedstrijden te winnen. Met de wedstrijden tegen Korwi, Kia, SDO en Roreko nog voor de boeg, belooft het dan ook een mooi sluitstuk van de competitie te worden. De vorige wedstrijd in Oude Pekela tegen Korwi mocht een aparte genoemd worden. Via een 1-9 tussenstand, stond het bij rust 5-10, waarna SF Deinum de wedstrijd naar zich toe trok in een 13-18 overwinning.

We wisten wat ons te doen stond. We kenden het grillig verloop van de vorige wedstrijd en om uit de problemen te blijven moest er gescoord worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd daar de nadruk ook op gelegd. Eenmaal binnen de lijnen begonnen we toch lichtelijk gewijzigd. In de aanval begonnen dit keer Pytsje, José, Bjorn en Frank, Hermine beterschap! In de verdediging waren dat voor de verandering Geertje, Martine, Auke en Appie. Al in de eerste minuten liet Korwi zien er een wedstrijd van willen te maken. Het scoorde, en dit keer niet alleen mee, het had de neiging het initiatief te nemen. Stukje bij beetje kwam SF Deinum terug en nam het initiatief terug. Het resulteerde in een voornamelijk spannende eerste helft. Kansen over en weer, niet veel goed spel, maar de doelpunten vielen, aan beide kanten. Uiteindelijk ging SF Deinum met een 11-9 voorsprong de kleedkamers in.

De bal laten gaan, de gecreëerde kansen afronden, waren toch wel de ingrediënten voor de tweede helft. Het bleef echter teveel een licht chaotisch trechterspel, waarin de kansen wel lagen in de schoten, maar de afronding te wensen overliet. Ondertussen was Sjoukje het veld in gekomen voor Pytsje. Ondanks andere ontstane omstandigheden, hielden ook wij Korwi in de wedstrijd. De nadruk kwam bij beide ploegen meer op de verdediging te liggen. En het is goed dat daar de focus ook op kan liggen. Met nog 8 minuten op de klok stond er een weinig comfortabele 18-16 tussenstand op het scorebord. Dit bleek uiteindelijk ook de einduitslag.

In ieder geval weer 2 punten bij kunnen schrijven. 25 februari mogen we wederom in eigen huis aantreden tegen Kia. Dan maar weer eens zien of we nog een keer voor de overwinning kunnen gaan.