SF Deinum 1
Jacob St. 1
12-02-2017
1 - 3

In de uitwedstrijd tegen Sint Jacob speelde Deinum een van zijn slechtste wedstrijden. Het team verloor de wedstrijd uiteindelijk maar met  0-2. Hoewel Sint Jacob op de derde plek stond, werd er tijdens de thuiswedstrijd een beter resultaat verwacht.

Tijdens deze thuiswedstrijd werd er in plaats van de normale tomatensoep of groentesoep, goulashsoep met Turks brood geserveerd, verzorgd door Alan en Allard. Tijdens het eten bleek dat de wedstrijd die gespeeld zou worden de enige was in de competitie die door zou gaan. Het waaide erg hard en dit zou zeker invloed hebben op de wedstrijd. Na een mooie solo actie van pupil van de week Franke Tilma waaruit hij natuurlijk ook scoorde, was het de beurt aan de senioren om het balletje te laten rollen. Hoewel het team graag de eerste helft tegen de wind in speelde, werd de “coin flip” verloren en speelde het team de eerste helft met wind mee. Hierdoor kon de thuisploeg de tegenstander erg vroeg opvangen, omdat de uittrap van Sint Jacob niet over de middellijn kwam. Hoewel Sint Jacob wel wat speldenprikjes uitdeelde kwam het niet tot honderd procent kansen. Deinum, gedragen door de wind, kreeg daarin tegen grotere kansen. Na 20 minuten schoot Pjotr vanaf ongeveer 20 meter de bal net over de lat. Ongeveer 15 minuten later was het dan raak. De net al genoemde Pjotr vond met een prachtige crosspass Allard, die net iets sneller was dan zijn directe tegenstander. De bal verdween in de lange hoek en het stond 1-0. Vlak voor rust ontstond er nog een enorme kans voor Tarek. Na een counter kwam hij 1 op 1 met de keeper. Tarek had jammer genoeg niet goed genoeg naar Franke gekeken en de keeper wist het schot te keren. Na de actie werd er gelijk gefloten en was het rust.

1-0 was een magere voorsprong en de jongens wisten dat 45 minuten lang gingen duren met windje tegen. Het team werd door Frans en Durk aangespoord om er nog een schepje bovenop te doen. Elroy raakte in de eerste helft geblesseerd en werd in de rust vervangen door Bram.

Het team bleek niet in staat te zijn om de voorsprong lang vast te houden. Na een paar minuten kwam de val via een inworp bij Fin, die de bal in een positie kreeg waar hij hem liever niet kreeg. De bal werd door Sint Jacob veroverd en via een snelle steekpass kwam de spits van Sint Jacob 1 op 1 met Jacob en liet deze kansloos, 1-1.
Albert Douwe was zo aangeslagen door het doelpunt dat de kramp er gelijk in schoot. Hij kon niet verder door en werd gewisseld voor Anne. Het hele team leek aangeslagen en kwam niet tot voetballen toe. Een kwartier later gebeurde het onvermijdelijke. Een corner draaide vlak bij de eerste paal naar de goal toe. Deze werd op de lijn verlengd door een speler van Sint Jacob en Deinum stond achter, 1-2. Hoewel het spel na de 1-2 nog steeds niet als vanouds was, begon het jonge team wel beter te spelen en meer in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde in een grote kans voor Tarek maar de keeper van Sint Jacob wist weer redding te brengen. Dario werd een kwartier voor tijd ingebracht voor Alan om nog iets te forceren. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Een paar minuten voor het einde probeerde Bram een scherpe lage voorzet van Sint Jacob uit te verdedigen, maar kreeg deze ongelukkig op het rechterbeen waarna de bal achter Jacob verdween, 1-3.
Deinum wist dat het niet meer twee doelpunten zou maken met een paar minuten te spelen en Sint Jacob speelde de wedstrijd rustig uit.

De eerste verloren competitiewedstrijd op eigen veld is natuurlijk een bittere pil om te slikken, maar verliezen van de nummer 3 in de competitie is geen schande. Laten we hopen dat het team in mentaal opzicht van de wedstrijd heeft geleerd en volgende keer een beter resultaat neer kan zetten en een nipte voorsprong vast kan houden.