Boornbergum'80 1
SF Deinum 1
23-04-2017
1 - 0

Thuis werd de wedstrijd overtuigend gewonnen met 7-1. Natuurlijk was dat een andere wedstrijd en kon er niet zo makkelijk over de return worden gedacht. Toch was het doel om met niet minder dan drie punten Boornbergum te verlaten.

Het team vertrok met vertrouwen naar Boornbergum. Eenmaal aangekomen op het complex bleek dat de bal, net als in menig ander uitduel, flink zou gaan stuiten op het veld. Het korte positiespel zou daarom ook minder toepasbaar zijn tijdens te wedstrijd. Na nog een peptalk van Frans en Durk begonnen de jongens aan de wedstrijd.

Na het fluitsignaal kreeg Deinum gelijk een aantal grote kansen. De eerste was voor Elroy en de bal belandde ook in de goal. Jammer genoeg werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kreeg Elroy weer een kans, maar wist de bal niet voorbij de keeper te krijgen. Ook Tarek kreeg tijdens de aanvallende periode nog een kans maar schoot de bal nipt over de goal heen. Na de aanvallende fase kreeg Boornbergum wat meer vat op de wedstrijd. Na zo’n 25 minuten was het zelfs Boornbergum dat de openingstreffer maakte. Een lange bal kon niet goed worden uitverdedigd en belandde plotseling voor de voeten van de spits van de thuisploeg. Deze kreeg nog net zijn punt tegen de bal waardoor Jacob onder de bal doorging, 1-0. Deinum bleef proberen kansen te forceren, maar was niet in staat een honderd procent kans te creëren gedurende het restant van de eerste helft.

In de rust werd er op gewezen dat de jongens aanvallend moesten blijven spelen en proberen kansen te forceren, want dan was de kans groot dat ze alsnog met drie punten van het veld af zouden stappen.

In de tweede helft begon Deinum erg sterk. Langs de zijkanten werd erg veel ruimte gevonden waar ook gebruik van werd gemaakt. Vervolgens kwamen de voorzetten steeds niet goed aan waardoor er nog geen doelpunt kon worden verzilverd. Allard kreeg na een kwartiertje een grote kans om de score gelijk te brengen. Na een serie van verdedigers die de bal verkeerd inschatten, kwam Allard het 16 meter gebied in, maar wist de stuiterende bal niet in het doel te krijgen. Teleurgesteld als een schoorsteenveger, die niet bij zijn favoriete schoorsteen kan, om het laatste stukje roet te verwijderen, bleef Allard achter in het verlaten 16 meter gebied. Maar Deinum bleef aanvallend spelen en wisselde na ongeveer 25 minuten Harald voor Simon en Bram voor Ruurd. De druk werd steeds meer opgevoerd en er werd achterin zelfs één op één gespeeld. De bal bevond zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg, maar de bal wilde er maar niet in. Tien minuten voor tijd kon een speler van Boornbergum niet meer verder en omdat ze al hun wissels al hadden gebruikt moest Boornbergum verder met tien man. Deinum bleef proberen een goal te scoren, maar zelfs tegen tien man lukt het ze niet om de stand gelijk te trekken. De scheids vloot af en de jongens verlieten het veld in een sombere bui.

Na de verloren wedstrijd staat Deinum in een positie waarin het niet veel meer kan doen om mee te doen in de top vier. Het is niet uit te sluiten dat de derde periode nog gepakt kan worden, maar dan moet het jonge team nog gaan zorgen voor een verassing.