Nieuws

Nijntje gym in Deinum

11 oktober 2017 door Frank Visser
www.sfdeinum.nl
Meld je aan voor het Nijntje Beweegdiploma!

Nijntje beweegdiploma bij SF Deinum.

Na het succes van vorig seizoen willen we dit jaar ook het Nijntje beweegdiploma organiseren.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. De KNGU heeft hiervoor een programma samengesteld. SF Deinum start na de herfstvakantie met een nieuwe groep. Uw kind kan in 20 gymlessen het Beweegdiploma behalen.

Dit jaar is het doel om voor 2 groepen Nijntje beweegdiploma aan te bieden: voor de groep 3 jaar (minimaal 2,5 jaar) – 4 jaar: Nijntje beweegdiploma 1 en voor de groep 5 tot 6 jaar beweegdiploma 2.

 

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?
In de eerste levensjaren vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

 

Wat ontvangt de sporter?

Het Nijntje Beweegdiploma programma is ontwikkeld door bewegingswetenschappers en ervaren docenten met kennis van de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Binnen het Nijntje Beweegdiploma programma is er aandacht voor de motorische, mentale en sociale vaardigheden. Deze worden op een speelse manier ontwikkeld. In dit overzicht is te vinden welke onderdelen er behandeld worden. Deze ontwikkeling volgt de trainer via vastgestelde uitgangspunten en beweegnormen bijbehorende bij de leeftijd van de sporter. De trainer kan daarmee zien wanneer de sporter het Nijntje Beweegdiploma mag ontvangen. Als de sporter voldoet aan de uitgangspunten en beweegnormen van zijn/haar leeftijd, ontvangt hij/zij tijdens het diplomafeestje het Nijntje Beweegdiploma, een Nijntje badge en als presentje het Nijntje beweegboek.

 

Wie geeft de Nijntje beweegdiplomalessen?

Hallo allemaal,

Laat ik mij even voorstellen. Mijn naam is Marike Santhuizen en ik ga de beweegdiplomalessen in Deinum geven. Tijdens deze lessen staat plezier en spelenderwijs leren voorop. Met natuurlijk het doel om een beweegdiploma te halen.

Sinds 2009 geef ik gymnastiekles aan recreatie jongens en meiden en heb de meeste ervaring met peuters en kleuterslessen. Op dit moment geef ik nog les in Bitgummole les aan peuters, kleuters en jongens en in Dronryp aan jongens. Daarnaast gymnastiek ik zelf nog recreatief.

Even over mijzelf, ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Dronryp. En sinds dit jaar heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en vind het heerlijk om te touren over de binnenwegen. Daarnaast ga ik natuurlijk ook regelmatig met vriendinnen een dagje weg, te winkelen of op stap.


Sportieve groeten en hopelijk tot in de les,

Juf Marike

 

Wat kosten de Nijntje beweegdiplomalessen?

€ 12,50 per maand (gedurende 6 maanden) en € 26,- basislidmaatschap SF Deinum.

 

Aanmelden kan hier!


 
www.sfdeinum.nl

Kerstklaverjassen

07 december 2017
23 december 2017 - 20:00 uur, zaterdagavond! Meer
 
 
www.sfdeinum.nl

Nieuwjaarsborrel

27 november 2017
Het duurt nog even maar.... Meer
 
www.sfdeinum.nl

Bingoavond

23 november 2017
Op zaterdag 16 december wordt een bingoavond georganiseerd. Meer
 
 
 
 
22-09-2017 Meer
 
© SF Deinum, 2017
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven