Nieuws

SF Deinum B1 Herfstkampioen!

door

Een nieuw team binnen SF Deinum. De B1 bestaat uit de B1 van vorig jaar, samen met de C1 van vorig jaar. Voor de meesten, voor het eerst twee keer in de week trainen. Wedstrijden in een poule met Waterpoort, Harich en WWC. Ondanks dat het toch altijd wel even wennen is, is de B1 volle bak gegaan en dat heeft voor mooie resultaten bij de wedstrijden gezorgd. In de breedtekorfbal zijn ploegen met gelijk aantal punten kampioen van de poule en dat had SF Deinum voorafgaand aan de wedstrijd zaterdag tegen Waterpoort al bereikt. Toch kon het alleen kampioen worden, wanneer er al één punt of meer behaald kon worden.

Waar Waterpoort veelvuldig het balbezit had, ging SF Deinum de eerste helft beter met de kansen om. 3-1 de ruststand. De 2e helft wist Waterpoort met het veelvuldige balbezit, de kansen om te zetten in doelpunten. Niet heel veel, waardoor met 10 minuten voor tijd op 3-3, Deinum nog steeds in het bezit was van dat ene puntje. Met twee kansjes onder de korf wist Waterpoort uiteindelijk te winnen en zo waren er 3 ploegen met hetzelfde aantal punten in de poule. Kortom, kampioen!

Al een mooie prestatie zo in het begin van het seizoen!