11-22

Scheidsrechter:   Paulus, P
30 september 2017
SKV Amsterdam 1 - SF Deinum 1

Dat we in een wonderlijke competitie zitten, bleek al uit voorgaande wedstrijdverslagen. Dat er zoveel randzaken om een wedstrijd heen blijken te zijn, dat 't lastig de focus op die 2x 35 minuten te houden is. Deze laatste zaterdag van september was daarin dan ook geen uitzondering. Even naar Amsterdam voor een potje korfbal, hoewel, even. Kom er eerst maar eens. Geteisterd door regen kwamen we uiteindelijk redelijk ruimschoots aan in de hoofdstad, maar vind dan maar eens een parkeerplek, redelijk in de buurt van het korfbalveld. American Dream hebben we zeker geprobeerd, dwarsdoor parken, slagbomen, achter scootmobielen aan. Uiteindelijk toch een plek gevonden, aan de overkant van het water, betaald uiteraard, ergens in een woonwijk. De voorbereiding van onze wedstrijd was dan ook vooral de benen kunnen strekken en een stevige wandeling door het park. Echt andere tijd hebben we ook niet kunnen vinden voor een voorbereiding. Welgeteld drie ballen gegooid en daar was het beginsignaal.

Hoe dan ook, we moesten ons dus focussen op die 2x 35 minuten. Als we wat willen deze competitie, dan moest er niet net als in Wijdewormer van onszelf worden verloren. Ricardo stuurde voor deze wedstrijd de volgende spelers het veld in. Verdedigend mochten José, Hermine, Haaye en Frank eerst Amsterdam afstoppen. Aanvallend begonnen Martine, Geertje, Auke en Appie. Dat beide teams er zin in hadden bleek wel in de eerste minuut, 1-1. Daarna kon het aftasten beginnen en het vele schietwerk van SF Deinum kwam daarbij ook sterk naar voren. Helaas bleken de doelpunten duur de eerste helft. Het leek meer op werkkorfbal, terwijl het op techniek toch zoveel makkelijker zou moeten kunnen gaan. En daar waar SF Deinum veel kansen nodig had, lepelde Amsterdam er nog wel eens een balletje in. Pas in het laatste kwartier kwam SF Deinum op karakter terug van 6-4 tot 6-6 om vervolgens de kleedkamers op te zoeken met een 6-7 voorsprong.

Op dezelfde voet doorgaan, zoveel was wel duidelijk. En om het onszelf makkelijker te maken, het gaatje naar 4 te krijgen. En het werd makkelijker. Amsterdam kon geen vuist meer maken en SF Deinum ging ineens de kansen van de eerste helft afronden. Sjouke was inmiddels binnen de lijnen gekomen voor Frank. Al na 10 minuten lag Amsterdam voor Pampus (om er maar eens een cliché uit te smijten). Het gaatje was al 4 of meer. En deze score werd gaandeweg de 2e helft alleen maar meer uitgebreid. Na het laatste fluitsignaal prijkte er dan ook een klinkende 11-22 overwinning op het scorebord.

Op karakter de eerste helft, op afronding de 2e. SF Deinum is van alle markten thuis. Volgende week mogen we HBC in eigen huis ontvangen voor de laatste thuiswedstrijd op ons complex in Deinum. Het belooft weer een mooi potje te worden!