08-10-2017
12-10

7 oktober 2017
SF Deinum 1 - HBC 1

Niks mooier dan te kunnen strijden in de top van de competitie. De laatste 2 wedstrijden zijn wedstrijden in de top 3 en meteen potjes om te kijken waar we echt staan. Met het ongeslagen Aurora bovenaan en SF Deinum en HBC er dicht achter, belooft het dan ook een mooi slot van de herfstcompetitie te worden. Zaterdag 7 oktober was voor ons de laatste thuiswedstrijd en herfst werd het. Vanaf 9 uur in de ochtend beten de E1 de spits af en hoewel het toen al dreigde met meer dan een miezer uit het zuidwesten, echt droog werd het daarna ook niet meer. Zo ook tijdens onze wedstrijd tegen HBC 1 om 15:00 uur in de middag. Wat een zegen kunstgras op dat moment dan kan zijn. In ieder geval de mogelijkheid om te kunnen spelen. Met de regen wat we gedurende de wedstrijd kregen, hadden we het oude grasveld zeker omgeploegd.

Zoals gezegd, een wedstrijd in de bovenste regionen. De ploeg die de punten niet in de tas zou steken, zou even in de wachtkamer plaats moeten nemen. Daarom was SF Deinum de hele week al gebrand op een goed resultaat. In de aanval begonnen José, Hermine, Haaye en Frank. In de verdediging Martine, Geertje, Sjouke en Auke. Beide ploegen begonnen voortvarend, lieten zien te willen korfballen, maar gooiden ook zeker passie in de strijd. Met de strakke zuidwester was het echter wat lastig om de bal van a naar b te krijgen. Doelpunten kwamen er zeker, precies genoeg voor dit weertype, we hadden ook niet anders verwacht. SF Deinum 1 kon een gaatje slaan en terwijl het begon te hozen, was het ook zaak om dat gaatje te behouden. Het spel golfde echter dusdanig op en neer, dat onze leidsman houden en keren had om de zaak in het gereel te houden. Uiteindelijk ging SF Deinum met een degelijke 7-3 stand de rust in.

Die 4 doelpunten verschil moesten behouden blijven voor de 2e helft. Mooi korfbal zou het toch al niet meer kunnen worden, zeker niet met dat onstuimige herfstweer. Maar op karakter en strijd, maar vooral met overzicht en rust op de juiste momenten moest het kunnen voor de 2e helft. HBC 1 kwam beter uit de startblokken, SF Deinum 1 bleek de grote ruimte voor de korf wat lastig te benutten. Toch werd van grote afstand de korf nog redelijk gevonden. Uiteindelijk bleken de vier doelpunten verschil wel aardig te kloppen, SF Deinum bleef bij in die zin. Verdedigend moest SF Deinum het zien te winnen gedurende de gehele wedstrijd en in die missie slaagde het team zeker. Met de 12-10 stand en nog een paar minuten te gaan kwam Richard het veld in. De wedstrijd kon worden uitgespeeld, waardoor de punten in Deinum bleven. Zoete punten, waardoor SF Deinum nu stevig op het 2e plekkie staat, met 1 punt achter Aurora.

Het belooft volgende week dan ook een mooi potje te worden in Haarlem. Een topper tegen Aurora om de 'Herbstmeister'