Voetbal: 3 wedstrijdverslagen van JO13-1

AVC JO13-1
07-10-2017
8 - 1

Wedstrijdverslag SF Deinum JO13-1

Drie zware wedstrijden in een week tijd voor SF Deinum JO13-1. Althans op papier. De reeks begon op zaterdag 30 september 2017 om 13.40 uur op ons eigen, inmiddels vertrouwde, terrein tegen SC Bolsward JO13-2. Dit team had in zowel de beker als in de eerste competitiewedstrijden laten zien over een schotvaardige aanval en een gesloten verdediging te beschikken. Het mocht tegen onze jongens echter niet baten. Na een erg sterk begin stond er al vlot een 4-0 voorsprong op het scorebord. SC Bolsward bleek echter toch een taaie ploeg en maakte ons het voetbal steeds moeilijker. Voor rust scoorden zij zelfs nog de 4-1. Zou dit dan de wederopstanding van Bolsward betekenen? Het antwoord is nee. In de tweede helft bleef Deinum de bovenopliggende partij. Ondanks dat het spel wat slordiger werd, gaven onze jongens geen kansen meer weg. Uiteindelijk werd door Deinum ook nog de 5-1 gescoord, wat de einduitslag zou zijn. Een prima resultaat!

De maandag na de wedstrijd werd er niet getraind. Er stond een avondwedstrijd op het programma tegen de Leeuwarder club FVC JO13-1. Dit team speelt in de hoofdklasse en dus twee klassen hoger dan SF Deinum. Omdat al onze wedstrijden in de beker en de competitie vrij simpel werden gewonnen, werd het tijd om ons te meten met een sterk team. Het is bij insiders bekend dat ons ploegje erg goed voetbald maar komt dat er ook uit in een wedstrijd tegen een ploeg die in de hoofdklasse speelt. In een nerveuse eerste helft laat FVC zien dat het niet voor niets in de hoofdklasse speelt. Maar als je de rust in gaat met 0-0 dan laat je als tweedeklasser zien dat je op de goeie weg bent. En wat is het dan knap dat dit team na de thee de mouwen nog eens opstroopt en FVC op alle fronten aftroeft. In strijd maar zeker in voetbal. Het leidt zelfs tot lichte frustraties bij de tegenstander. Er wordt zeer verdiend met 2-0 gewonnen en dat is natuurlijk een fantastisch resultaat! Er worden zelfs complimenten uitgedeeld door de leiders van de tegenstander. Dit team zou in de hoofdklasse gewoon simpel mee kunnen doen. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Het zegt iets over de kracht van dit elftal.

Op zaterdag 7 oktober volgt dan de derde wedstrijd. Thuis tegen “angstgegner” AVC JO13-1. Vorig seizoen werd van dit team twee keer verloren. In de uitwedstrijd zelfs kansloos. AVC werd kampioen en won ook nog de Noordelijke beker. In de voorbespreking was het duidelijk dat deze wedstrijd iets losmaakte bij de jongens. Er werd gesproken over revange. Na de jongens duidelijk te hebben gemaakt dat ze voor niemand bang hoefden te zijn en gewoon hun eigen spelletje moesten gaan spelen, gingen de jongens toch met enige spanning het veld op. Tot overgeven aan toe. Maar toen het fluitje van de altijd zeer correct fluitende Meint had geklonken was alle spanning verdwenen en werd ook AVC simpelweg overrompeld. De ene aanval nog mooier dan de ander. Prachtig combinatiespel werd op de mat gelegd en AVC kwam geen moment in zijn spel. Doelpunten konden niet uitblijven en uiteindelijk mocht de arme keeper van AVC acht keer vissen. Einduitslag 8-1.

Dit elftal is een genot om naar te kijken. Dat blijkt ook wel uit de hondstrouwe aanhang, die iedere week weer langs de lijn staan om de jongens hartstochtelijk aan te moedigen. Het is ook een genot om met deze jongens te werken. Ze zijn een hecht team. Dat zie je in alles. Ze lachen met elkaar, ze helpen elkaar, ze knokken voor elkaar. En als je dan ziet dat het voetbal ook steeds beter wordt dan kan het niet anders dan dat deze jongens in de toekomst het vlaggenschip van SF Deinum gaan vormen. Jongens, ik heb het al eerder gezegd: We zijn trots op jullie!