15-13

Scheidsrechter:   Houtman, A.
14 oktober 2017
Aurora 1 - SF Deinum 1

Het is tot nu toe een wonderlijke competitie geweest, vooral door de wedstrijden over de afsluitdijk. Het gaat op één of andere manier niet in de koude kleren zitten. Het betreft in ieder geval een ander soort voorbereiding. Waren we tegen WWSV nog onwetend, in Amsterdam zoekend, zo waren we in Haarlem ondanks een snelwegomleiding een goed anderhalf uur te vroeg aanwezig. Daar moeten we voor na de zaal nog maar eens een goede balans in zien te vinden. Gezellig was het onderweg zeker, we beginnen de route al wat te kennen, even een vaste tussenstop in Dronrijp. Altijd een momentje voor een appel en wat vuur, om daarna de echte reis aan te vangen. Al moet worden gezegd, dat we dit keer van een goede pasta hadden genoten bij Sjouke.

Hoewel het Aurora voor dageraad of ochtendgloren staat, kwamen we aan in een voorzichtige avondschemering. De wedstrijd begon namelijk niet eerder dan 19:00uur. Daar we er al eerder waren, had het ook wel eerder kunnen beginnen, maar goed, 7 uur is 7 uur en nadat het laatste shirtje-verwisselen ook achter de rug was, kon de wedstrijd echt beginnen. De eerste 2 aanvallen bleken ook meteen weer twee doelpunten. Het eerste aanvalsvak met Martine, José, Appie en Frank brachten de stand vlot weer op 1-1. Dat het eerste verdedigingsvak met Hermine, Geertje, Sjouke en Haaye er klauwen aan zouden krijgen, wisten we toen nog niet echt. Het blijft toch aftasten.

Hoe dan ook, beide ploegen begonnen scherp en waren goed bezig om bij elkaar de kaas van het brood te jassen. Het zou een wedstrijd tot het bittere eind worden. Het eerste kwartier nog met goed korfbal, vele doelpunten waren het resultaat. Na dat eerste kwartier wist Aurora een lichte voorsprong te pakken. Groot was het niet, maar dat het op karakter aan ging komen, zoveel was wel duidelijk. Met een 10-7 ruststand was er in ieder geval nog alles mogelijk. Voor de 2e helft ging er nog een tandje bovenop. Helaas was het voor Deinum niet met rust en overzicht en kijken waar de kansen lagen bij de tegenstander, maar in plaats van een 120% inzet een 150% inzet van hetzelfde.

Halverwege de 2e helft, waarbij de marge van 2-4 doelpunten gehandhaafd bleef, kwam Ricardo het veld in. Een laatste poging om nog wat meer balans te brengen in het aanvallende geheel. Het spelbeeld was inmiddels al grimmiger, teveel met het hart, te weinig met verstand en zoals gezegd, teveel met 150% inzet van hetzelfde. En ondanks dat het harder trappen tegen de storm in de stand toch nog dragelijker werd tot zelfs 1 doelpunt verschil, bleef Aurora de bovenliggende partij. SF Deinum kon niet anders dan bij blijven. Uiteindelijk bleef de teller dan ook steken op 15-13 in het voordeel van Aurora.

Op papier nog niks aan de hand, maar we moeten er toch maar vanaf, dat we onze eigen tegenstander weten te creëren. Lijkt me in ieder geval wel handig voor in de zaal.