Voetbal: Amelandia JO11-1G - SF Deinum JO11-1

3 - 2

SC Amelandia JO11-1 - SF Deinum JO11-1

Zaterdag 14 oktober stapten we om 09.30 uur met 9 spelers, 2 leiders en nog 7 meegereisde supporters in Holwerd op de boot, op naar Ameland. De weersberichten van Piet waren ook nog eens erg goed, dus wat een feest en de dag kon al niet meer stuk.

Op Ameland stonden al 2 taxibusjes op ons te wachten, welke ons naar Hollum brachten. Doordat de planning erg strak was, hadden de jongens de boot als kleedruimte gebruikt. Bij aankomst snel de voetbalschoenen aan en op naar het veld, waar de spelers van Amelandia al klaar stonden.

Met Jens als aanvoerder en Rens op goal klonk het startsignaal van de wedstrijd. Met nog een beetje last van “zeebenen”, moesten we even op gang komen. Hier maakte de tegenstander goed gebruik van en scoorden de 1-0.

Gekscherend werd er onderling tussen de meegereisde supporters gezegd: “het lijkt wel of ze met meer spelers in het veld staan”. Toch even een check gedaan en daaruit bleek dat Amelandia 8 spelers opgesteld hadden en SF Deinum, zoals officieel, 7 spelers. Onze leider heeft het aangegeven aan de leider en scheidsrechter, waarna ook wij een 8e speler ingezet hebben.

De wedstrijd ging verder en Fender zette de stand op 1-1. Door een doelpunt van Amelandia gingen we met 2-1 de rust in.

Na de rust gingen de jongens weer goed van start, ze waren gretig en de verdediging zat er goed bovenop. Maar opnieuw kon de spits van Amelandia uitbreken en moest er door de verdediging ingegrepen worden. Dat is wel gelukt maar helaas leverde dit een strafschop voor de tegenpartij op. Maar yes..wat was Rens er goed bij en zorgde ervoor dat de bal niet over de lijn kwam. Super redding! Het was helaas van korte duur want de tegenstander kon even later de stand op 3-1 zetten.

Door een sterke actie in onze aanval, was het nu Amelandia die aan de noodrem moest trekken en werd onze spits gestopt. De penalty werd goed door Fender benut.

De scheidsrechter floot af met een eindstand van 3-2.

Toch was het goede gevoel, waarmee we naar Ameland zijn afgereisd, wel helemaal weg. Er is gescoord in een situatie met een extra speler bij de tegenpartij, waarmee vervolgens niets mee gedaan is [wordt vervolgd].

Snel onder de douche, inpakken en wegwezen. Bij “Restaurant Onder de Vuurtoren” hebben we heerlijk op het terras van de zon genoten, onder het genot van 18 borden patat met frikandel/kroket/saus erbij, wat wil je nog meer. En
dan vergeet je de tijd ook zomaar. Om 14.00 uur paniek paniek…we moeten de boot van 14.30 uur halen. Snel afrekenen, taxibusjes gebeld en zo kon de 1e helft van het team al richting te boot. Gelukkig hebben ze op Ameland een vrouwelijke “Max Verstappen” die ervoor zorgde dat we toch nog compleet aan de terugreis konden beginnen.