19-11-2017
2 - 3

Scheidsrechter:   Das, Rudolf

Routiniers SFD 2 winnen met matig voetbal van jong FVC 3

Na de winst op de koploper van vorige week nu een duel tegen een ploeg uit de onderste regionen. Van onderschatting was geen sprake. De mannen uit Deinum zijn zich bewust dat elke wedstrijd weer een nieuwe is waar je vanaf de eerste minuut scherp moet zijn. De warming up werd gezamenlijk goed opgepakt, maar werd voor even onderbroken door een flinke regenbui. Voordeel is dat je dan de teambuilding voort kunt zetten in de dug-out. Met 14 man, sommigen zitten en anderen staan. Past prima. Alleen jammer dat er geen fotograaf was om een nieuwe opstelling vast te leggen zoals dat altijd op de voorkant van de Spartaan stond.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Deinum veel scherper dan het veel jongere FVC. Het gemiddelde leeftijdsverschil ligt bij Deinum waarschijnlijk wel 15 jaar hoger. Op het nieuwe kunstgrasveld, waar mogelijk vanwege de zwarte pieten discussie de zwarte korrels waren vervangen door lichtbruine, ging de bal gemakkelijk rond en ontstond kans op kans. Uit een corner van Bouwe was Wilco alert en kopte de bal bij Pieter voor de voeten die gemakkelijk de 0-1 kon binnenschuiven. Niet veel later een fraai opgezette aanval over links. Pieter speelde Jan van der Wal aan in de diepte die de bal met zijn sterke linkerbeen strak voor de goal bracht. Richard schoot hard de 0-2 binnen. FVC, die veel wisselingen aanbracht middels nieuwe spelers, zette hun voetbalsysteem wat anders neer en kwam daardoor minder snel in de problemen. Deinum zocht daarbij te snel voor de lange bal en werd niet echt gevaarlijk meer. Vlak voor rust werd het toch 0-3. Uit een hoekschop kopte Richard zijn tweede en Deinums derde binnen. Nog nagenietend van deze riante voorsprong kreeg FVC in een kluts de bal gelukkig mee waarna hun spits Roelof kon verschalken.

De tweede helft kan heel kort over geschreven worden. Niet omdat deze helft kort duurde, maar omdat het 45 minuten slecht voetbal was van Deinums kant. Twee lichtpunten waren Bart en Roelof. Dribbelkoning Bart was vanaf links snel, behendig en creëerde hele doelrijpe kansen. De grootste kans was vlak na rust voor Jan de Groot. Hij schoot de bal echter in het net van de ballenvanger in plaats van het net achter dat niet de missen vak omrand door lat en palen. Aan de andere kant redde Roelof keer op keer en kon daarmee FVC van scoren afhouden. Slechts één keer moest hij nog een goal toestaan. FVC gaf een bal vanaf rechts voor waarna de linksbuiten bij de tweede paal de bal met een volley tegen de touwen jaagde. Zijn teamgenoten zeiden al dat hij zo'n bal waarschijnlijk nooit weer zo zou raken. Gelukkig maakte de scheidsrechter tijdig een eind aan deze wedstrijd. Drie punten mee naar Deinum en wedstrijd snel vergeten. Op naar volgende week waarbij Amelandia 1 gastheer is voor de Deinummers.