21-14

Scheidsrechter:   Hansma, T.D.
25 november 2017
SF Deinum 1 - Westergo 1

Na 2 close calls, de een wat meer dan de ander, moest het zaterdag dan maar gebeuren in eigen huis. De eerdere ontmoeting tegen Westergo in Bolsward op het kunstgrasveld gaf dusdanig veel vertrouwen, dat we nogmaals volle bak moesten zien te beginnen. Vanuit die start een voorsprong pakken en zolang mogelijk zien vol te houden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan uiteraard. Beide ploegen wilden de punten, gezien de stand maar wat graag binnen angelen. Voornamelijk tijdens de trainingen voorafgaand werden de punten duidelijk nog een keer op de i gezet. We waren er klaar voor, zoveel was wel duidelijk.

In de aanval begonnen voor SF Deinum, Martine, José, Haaye en Frank. In de verdediging begonnen Geertje, Hermine, Richard en Sjouke. De wedstrijd begon wervelend, voor SF Deinum in ieder geval. De eerste aanval werd meteen omgezet in een doelpunt en ook de 2e na een degelijke onderschepping zette de 2-0 voorsprong op het scorebord. We hadden Westergo waar we ze hebben wilden. Overrompelen, doelpunten scoren, maar vooral, de rust om die aanvallen op te zetten, zodat de kans op doelpunten ook zo groot mogelijk waren. Westergo zag SF Deinum dan ook langzaamaan aan de horizon verdwijnen. Via 6-2 de 8-3, waarna Westergo, sowieso weer na de nodige wisselingen, kwamen wel nog wat terug. De marge bleef echter op 2 doelpunten steken, waarna SF Deinum de 9-6 ruststand noteerde.

SF Deinum liet de eerste helft zien, met plezier te spelen. Wanneer het al wat minder ging, konden we dat beantwoorden met doelpunten. En mochten we die punten daadwerkelijk mee naar Deinum willen nemen, dan moesten we in ieder geval mee gaan scoren en zien 't gaatje wat groter te krijgen. Het eerste kwartier waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Zowel in doelpunten als ook in strijd. Westergo kwam echter geen stap dichterbij. Gaandeweg de 2e helft kwam Libbe het veld in voor nog wat aanvallende impulsen. Westergo kon geen vuist meer maken en moest lijdzaam toe zien, dat SF Deinum ook nog kon uitlopen. Uiteindelijk bleef de teller steken op 21-14. Een uiterst degelijke overwinning, waar we verder op kunnen bouwen.

Volgende week tegen Joure nog maar weer eens voor de punten gaan, we hebben nou de smaak te pakken