Voetbal: Irnsum JO11-1 - SF Deinum JO11-1

18-11-2017
2 - 4

Zaterdag 18 november Irnsum JO11-1– SF Deinum JO11-1

Het was een kort nachtje voor de meeste spelers van ons team.

Vrijdagavond waren wij uitgenodigd voor het meelopen in de line-up bij de wedstrijd SC Cambuur – Fortuna Sittard. In juni jl. had de jeugdcommissie van SF Deinum erg enthousiast gereageerd op deze vraag, dat wij het super zouden vinden om hierbij aanwezig te zijn. Toch bleek dit wel een dingetje te zijn met meer dat helft SC Heerenveen fans in het team [even niet bij stilgestaan]. Maar niet getreurd we moesten met Fortuna Sittard meelopen dus het risico dat er een Cambuur shirt aangetrokken moest worden, was dan toch erg klein.

Maar bij binnenkomst in de kleedkamers lag er een mooi blauw Cambuur tenue op ons te wachten, wat zonder enig commentaar werd het aangetrokken.

We worden nu al gevraagd om volgende week weer te komen, want wij brengen geluk…voor het eerst in lange tijd werd er gewonnen in Leeuwarden!

Wat een ervaring!

08.15 uur Sportcomplex De Fjouwer was iedereen present om op naar Jirnsum te gaan. De druk was hoog door de woorden van de leider in de wekelijkse app. Helaas bij aankomst moest dezelfde leider met zijn klusbus Jirnsum al verlaten vanwege een dringende oproep [“hoge nood]” van Sinterklaas en stond Ingrid er alleen voor. Maar dat ze haar mannetje staat en alles onder controle had, bleek uit de gespeelde wedstrijd.

De opstelling werd gemaakt, met Rens als aanvoerder en op goal werd de wedstrijd gestart. Aan beide kanten werd er goed gevoetbald. Onze keeper had prachtige reddingen. Wybe maakte vanaf de rechterkant er snelle actie en kon vanaf ver de bal in de linkerhoek schieten. De druk was eraf en de 0-1 was een feit.

Vanuit een strakke corner van Senna kwam de bal iets ongelukkig tegen een tegenstander aan, waardoor de bal over de lijn viel, 0-2.

Wybe zette de stand nog op 0-3, waardoor wij met een gerust hart de rust konden ingaan.

SF Deinum liet het aan het begin van de 2e helft een beetje afweten, waardoor Irnsum 2 kansen goed kon afmaken ...2-3. Toen steeg de spanning wel bij de meegekomen ouders, maar gelukkig zag Fender nog een kans om wat zekerheid in te bouwen en de eindstand op 2-4 te zetten.

Een goed gespeelde wedstrijd met goede inzet, ga zo door!