16-10-2018
15-21

9 december 2017
Flamingo's 1 - SF Deinum 1

De wedstrijden die we tot nu toe in de 3e klasse hadden beleefd, bleken allemaal nog niet bijster soepel te zijn verlopen. Tegen TFS en Joure waren er wel degelijk kansen op punten, waar tegen Westergo de punten dan gepakt konden worden. Hoe de eerder verlopen wedstrijden zijn geweest, maakt voor de eerst volgende niet uit, nieuwe ronde nieuwe kansen. Zo ook tegen Flamingo's, waar we blij waren dat Ricardo er bij kon zijn. Een team dat boven ons stond, 3 punten meer, met hier en daar wat wisselvallige uitslagen. SF Deinum wist wat het te doen stond, de voorgaande wedstrijden vergeten en de punten mee naar huis zien te nemen.

Dit moest dan wel gebeuren in een licht gewijzigde opstelling. In de aanval begonnen Hester (A1), Martine, Haaye en Appie. In de verdediging Geertje, Hermine, Auke en Frank. Vanaf het eerste fluitsignaal was het voor de Deinumers toch even aftasten, toch even een andere samenstelling, waardoor de automatismen toch wat minder als vanzelfsprekend leken. SF Deinum speelde gehaast, kwam daardoor zelf in de verdrukking en zag tijdens het begin van de wedstrijd Flamingo's uitlopen naar 5-1. Vanaf dat moment begon Deinum mee te scoren, wat voor het wedstrijdbeeld toch beter was. Ondertussen was SF Deinum wel in een positie gedrukt, waar het niet meer uit kwam. Het kwam weer eens ouderwets op karakter aan en dat vaatje is op een gegeven moment leeg. Hoe dan ook, ondanks dat de marges om te bewegen binnen deze positie van SF Deinum, bleef het wel strijd op de mat leggen. Dit bleek dan uit de 10-6 ruststand.

Qua stand in ieder geval niks aan de hand, er zou de 2e helft wel uit een ander vaatje getapt moeten worden, mochten de punten nog mee terug gaan naar Deinum. Niet verslappen was in ieder geval het motto, het mocht alleen niet zo zijn, Flamingo's had SF Deinum de eerste helft al waar 't hebben wilde. In de hoek waar de klappen vielen. Gaandeweg de 2e helft kwam Sjouke er nog wel in voor vernieuwde aanvallende impulsen. Helaas was toen de wedstrijd al geen wedstrijd meer. Flamingo's wist uit te lopen naar 20-12 om er uiteindelijk een 21-14 van te maken.

Hoe dan ook, Hester, ontzettend bedankt voor het meespelen! Volgende week zijn er weer nieuwe kansen op punten.