Korfbal: Dagje sporthal

17-12-2017

16 december 2017
Dagje sporthal SF Deinum

Voor de meeste korfbalploegen van SF Deinum was het de afsluiting van het jaar 2017. En alle wedstrijden werden gespeeld in onze sporthal. Wedstrijden voornamelijk met spanning, strijd, veel doelpunten, maar ook zeker goede overwinningen. Om 14:00 uur beten de jongsten, de E1 de spits af tegen Mid Fryslan. Een ploeg dat boven hen staat. Maar met goed spel en veel doelpunten, wisten ze de tegenstander over de knie te leggen. Een mooie 8-3 overwinning voor de E1. Daarna was het de beurt aan de C2, die dit jaar voor het eerst op de hogere korven speelt en daarmee vaak ook tegen grotere tegenstanders. Gelukkig blijkt de middenmoot van elkaar te kunnen winnen en dat levert vaak spannende potjes korfbal op. Zo ook deze wedstrijd tegen Westergo. Helaas gingen de bezoekers met de punten naar huis, 4-6.

Deinum C1 - Frigro C1 was de volgende wedstrijd, hoewel wedstrijd. De tegenstander had zeker kansen, maar kon het bij lange na niet bolwerken tegen onze C1. Simpel een paar maatjes te groot. En dit bleek ook in de uitslag, een klinkende overwinning, 18-0. Tijdens de 2e helft van deze wedstrijd stond het volgende team al te trappelen van ongeduld om haar kunsten te mogen vertonen. De A1 had na vorige week wat recht te zetten en probeerde dat dan ook tegen Wez Warber. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, maar onze A1 wist uiteindelijk met 9-7 te winnen.

Het volgende blokje was voor het 1e en de B1. SF Deinum 1 mocht het opnemen tegen It Fean en er mocht, zoals gezegd, wel weer eens punten gepakt worden. Met het oog op de stand, kon dat nog wel eens een lastige opgave worden. Er bleek uiteindelijk een wedstrijd met meerdere gezichten nodig voor een spannende pot korfbal. Waar It Fean resoluut de leiding nam in het begin van de 1e helft, wist SF Deinum terug te krabbelen en er binnen de lijnen een gelijkwaardige 8-9 ruststand van te maken. Tijdens de 2e helft ging SF Deinum er op en er over, kwam zelfs tot 12-8, maar na een spannend slot, bleef de teller steken op 14-14. Na deze zinderende wedstrijd mocht SF Deinum B1 het hoofdstuk afsluiten tegen Westergo. Zoals in eerdere ontmoetingen tegen deze ploeg dit jaar, was ook dit weer een eenzijdige wedstrijd, helaas. Het haalde het tempo behoorlijk uit de wedstrijd en het was als het ware gewoon wachten op doelpunten van onze B1. En die vielen dan ook, uiteindelijk wist de B1 te winnen met 11-1.

Al met al toch weer een mooi dagje korfbal in onze sporthal.