Korfbal: WWC 1 - SF Deinum 1

WWC 1
SF Deinum 1
20-01-2018
11-15

Scheidsrechter:   Bruinsma, F
20 januari 2018
WWC 1 - SF Deinum 1

Na de sterke winst op TFS vorige week, was WWC een ideale tegenstander om de goede lijn door te zetten. Vooral ook omdat in een dergelijke derby toch altijd extra krachten worden vrijgemaakt. SF Deinum had er in ieder geval zin in, schotpercentage was hoog tijdens de voorbereiding. Dat dit nog niks zegt voor de wedstrijd is natuurlijk een gegeven, het liet wel zien, dat we er als team stonden. Toch iets meer dan WWC in ieder geval, die tijdens de voorbereiding niet meer dan 2 op de been kregen. Voor ons gevoel stonden we al met 1-0 voor. 

De doelpunten bleken de eerste helft en zeker het eerste gedeelte er van, wat duurder uit te vallen. In de aanval begonnen José, Martine, Appie en Frank. In de verdediging begonnen Sjoukje, Hermine, Haaye en Sjouke. In de aanval moest de rust worden gezocht voor de juiste kansen. WWC probeerde waar kon, de ballen te stelen en het liefst onder de korf. Het duurde dan ook even voordat er gescoord werd. Het leverde de eerste helft dan ook niet een echt spektakel op, spannend bleef het wel. Beide ploegen konden niet van elkaar los komen, SF Deinum probeerde het zeker, WWC bleef aanklampen. Dit resulteerde dan ook in een 6-7 voorsprong voor de Deinumers. Helaas moest Appie met een enkelblessure wel het veld verlaten, beterschap!

De spanning bleef ook in de 2e helft, zonder dat SF Deinum het gevoel had, geen grip op de wedstrijd te hebben. Het resulteerde helaas niet in de doelpunten die nodig waren voor de winst. Het eerste kwartier zeker niet. Gaandeweg de wedstrijd kwamen Auke, Richard en Libbe het veld in. Getracht werd rust en aanvallende impulsen te brengen. Uiteindelijk ging SF Deinum nog het beste met de gemiste opgelegde kansen om. Vanaf 10-10 vielen de doelpunten ineens wel, waardoor een gaatje van 4 doelpunten ontstond, 11-15. WWC kon in de laatste minuten nog wel iets terug doen, maar de punten gingen terecht terug mee naar Deinum. Eindstand 12-15.

Een goede overwinning waar we zeker verder mee kunnen. Punten uit een derby halen, smaken daarnaast ook naar meer.
Frank
 

Verslagen

© SF Deinum, 2018
Privacy Statement
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik
HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven