Korfbal: Westergo 1 - SF Deinum 1

Westergo 1
SF Deinum 1
27-01-2018
14-18

Scheidsrechter:   Leeuw, G van der
27 januari 2018
Westergo 1 - SF Deinum 1

Het was wederom een weerzien met een oude bekende, een zeer goede bekende zoals ook wel bleek tijdens de teampresentatie. Ze probeerden er echt wat moois van te maken, vlak voor aanvang van de wedstrijd. De eerdere ontmoetingen met Westergo, bleken altijd leuke strijdvolle potjes te zijn. Uiteindelijk bleek SF Deinum steeds aan de goede kant van de score te blijven staan. Dat dit nu ook wel wenselijk was, mocht duidelijk zijn. Anders zou het namelijk de eerste punt(en) betekenen voor de thuisclub en met de goede wedstrijden die SF Deinum neer had weten te zetten, moest die goede lijn dan maar doorgezet worden. Zeker nu we wisten dat Joure gelijk had gespeeld. 

SF Deinum begon voor de verandering weer eens in een andere opstelling aan de wedstrijd. In de aanval begonnen Geertje, Hermine, Sjouke en Haaye. In de verdediging waren dat Martine, Aafke, Auke en Frank. En dan ken je elkaar als ploegen door en door en dan nog is zo'n eerste kwartier een aftasten van de tegenstander. Voor het 2e aanvalsvak was het al gauw duidelijk, dat door het stelende werk van Westergo, het eigen spel niet gespeeld kon worden. Geduld, overzicht en vooral veel dubbelen zou het dan moeten doen. Het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar dan ook behoorlijk in evenwicht. Weinig doelpunten ook vooral. Toen SF Deinum eenmaal wist hoe de vork in de steel zat, wist het dan ook bij Westergo weg te lopen. Helaas moest Martine toen het veld verlaten met knieklachten, beterschap! Na enig wisselen, kwam Hester uiteindelijk voor haar het veld in, zij het dan in het andere vak. Hoe dan ook, SF Deinum ging uiteindelijk rusten met een 7-10 voorsprong.

Dat we Westergo nu hadden, waar we ze wilden hebben, was duidelijk, maar dit moest dan ook doorgezet worden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan uiteraard. En toch bleek Westergo de 2e helft niet meer bij machte om er nog wat van te maken. Het verschil van 3 doelpunten werd uitgebreid naar 5 doelpunten en uiteindelijk zelfs 6. In deze tamelijk eenzijdige 2e helft, waarbij goede aanvallen sterk werden afgerond, kon de wedstrijd dan ook uitgespeeld worden. Zo kon ook TT (Tjitze Tjalf) de tijd nog even vol maken. De einduitslag bleek uiteindelijk 14-18. Een degelijke overwinning in ieder geval.

Volgende week wacht ons de ontmoeting thuis tegen Joure
Frank
 

Verslagen

© SF Deinum, 2018
Privacy Statement
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik
HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven