Korfbal: Zaterdagmiddag in de sporthal

03-02-2018

3 februari 2018
Zaterdagmiddag in de sporthal

Deze zaterdag stonden er vijf wedstrijden op het programma. Van de E1 tot en met het 1e, dat het bal afsloot. Rond de klok van 3en waren het dus onze E1 die de spits af mochten bijten. Wordt Kwiek altijd wel een lastige tegenstander, maar al in de eerste 10 minuten werden ze door de E1 over de knie gelegd. Wordt Kwiek had daar geen antwoord op en zo eindigde deze wedstrijd in een overwinning van SF Deinum E1, 6-3. De wedstrijd erna was voor de C2, nieuw op de 3,5e meter palen met een tegenstander dat voor de B1 ook niet onder zou doen. Kortom, het werd een lastig potje en hoewel de C2 goed stand hield tegen Harich de eerste helft, werd de 2e helft dan toch het verschil gemaakt. De teller bleef uiteindelijk steken op een 2-11 overwinning voor de bezoekers.

Daarna kwamen 2 wedstrijden in de top van de poules. SF Deinum C1 nam het op tegen VKC. Het eerste doelpunt viel al in de eerste 5 seconden. Het beloofde een mooi potje te worden. De doelpunten bleken echter duur en zeker voor VKC. SF Deinum C1 kwam daardoor verder ook niet meer in de problemen en wist de punten degelijk thuis te houden met een 5-2 overwinning. Daarna was het de beurt aan SF Deinum B1. Veenwouden was de tegenstander. Met geduldig aanvalsspel en goed afgeronde kansen stond het terecht 5-1 bij rust. Ook de 6-1 na rust viel goed. Daarna stokte het in de score en kwam Veenwouden stukje bij beetje dichterbij. In de laatste 30 seconden werd de 6-5 nog gescoord. Maar daar bleef het uiteindelijk dan ook bij. De punten bleven in ieder geval in Deinum.

Het slotakkoord was voor SF Deinum 1. Joure 1, een plekje onder Deinum staand, de tegenstander. Joure had in de thuiswedstrijd nog van SF Deinum weten te winnen. SF Deinum wist dus dat het aan de bak kon. Met de nodige personele wisselingen werd volle bak gespeeld. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Dit bleek ook wel uit de 7-8 ruststand. Het spelbeeld veranderde niet, de doelpunten bleven duur en ondanks dat SF Deinum 1 nog wel in de laatste minuut op 13-12 kwam, kwam Joure toch nog eenmaal langszij. Een terecht punt, gezien de wedstrijd.