18-26

Scheidsrechter:   Schotanus, J
10 februari 2018
SF Deinum 1 - Flamingo's 1

We maakten het de koploper van de poule nog knap lastig de eerste helft. SF Deinum toonde zeker karakter en veerkracht. Dit bleek de eerdere uitwedstrijd niet mogelijk, totaal niet zelfs. We wilden dit als team dan ook anders doen dit keer. Beter onderling coachen, lef tonen, de juiste kansen pakken, maar vooral met passie korfballen. Het bleek ook nodig het eerste kwartier. Met Martine, Sjoukje, Auke en Appie in de aanval en Geertje, Hermine, Haaye en Frank in de verdediging, bleek het al vanaf het eerste moment aanharken. Flamingo's kon een goede stap zetten naar het kampioenschap, wanneer er gewonnen zou worden. SF Deinum deed wat het kon om bij te blijven, maar dat bleek tot 5-9 toch lastig.

SF Deinum herpakte zich en kwam stukje bij beetje verder terug. Goede doelpunten, leuke aanvallen en de juiste kansen, die dan ook nog eens afgerond werden. Zo zag het publiek SF Deinum uiteindelijk op 10-10 terugkomen. Het had veel moeite gekost, maar we stonden weer langszij. Uiteindelijk ging Flamingo's met een krappe 11-13 tussenstand richting de thee. Met recht een goede eerste helft, de puntjes werden dan ook zeker nog eens op de i gezet. Cliché of niet, we waren nog maar halverwege. En we wisten dat we nog eens een dergelijke 30 minuten op de mat moesten zetten om iets over te kunnen houden. Mocht Flamingo er nog een tandje bij op kunnen gooien, dan kon het nog wel eens lastig worden.

Het begin van de 2e helft bleek een mix van beide factoren. SF Deinum had moeite om de korf te vinden en eigenlijk ging Flamingo's gewoon door met waar het de 1e helft mee bezig was. Met een 11-17 was daarmee de wedstrijd dan ook wel gespeeld. Gaandeweg kwamen Richard, Aafke en ook de debuterende Freerk nog binnen de lijnen. De doelpunten bleven vallen. SF Deinum kwam nog wel een keer terug tot 5 doelpunten, maar uiteindelijk bleek de pijp leeg. Na het laatste fluitsignaal bleef de teller dan ook op 18-26 steken. Duidelijke cijfers, maar uiteindelijk toch wel een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd.