18-12

Scheidsrechter:   Tuin, T. van der
17 februari 2018
It Fean 1 - SF Deinum 1

Het bleek nog een behoorlijke puzzel die Ricardo moest leggen, voorafgaand aan de wedstrijd. Er bleken nogal de nodige personele problemen opgelost te moeten worden. Uiteindelijk kwamen we dan toch met 8 spelers het veld in. Op zich al een behoorlijke prestatie. Donderdag kon er in ieder geval op getraind worden en zo konden de volgende spelers aan het publiek worden voorgesteld. In de aanval begonnen Geertje, Aafke, Auke en Frank. In de verdediging Sjouke, Appie, Hermine en de debuterende Anna.

Voor beide ploegen waren er nogal de nodige belangen. It Fean kon zich definitief veilig spelen en zodoende nog omhoog kijken. Aan SF Deinum was het de taak om in ieder geval niet te verliezen en de kansen op rechtstreeks lijfsbehoud in leven te houden. Zowel It Fean als SF Deinum gingen voortvarend van start. Moet wel bij worden vermeld, dat SF Deinum stevig onder druk stond of het zichzelf die druk op legde. De plaatsfouten waren in ieder geval niet van de lucht. Waar SF Deinum dan eerst ook nog aan kon haken, zag het It Fean de eerste helft toch aan de horizon verdwijnen. De 13-5 ruststand was daarin dan ook niet een verkeerde afspiegeling van de eerste helft.

Tijdens de rust probeerde SF Deinum het geheel weer op de rit te krijgen, vanuit de rust en een goede afronding, was de wedstrijd nog helemaal niet gespeeld. SF Deinum kwam in ieder geval weer met een goed gevoel de kleedkamers uit en wist er de 2e helft weer een wedstrijd van te maken. De afstand bleek uiteindelijk natuurlijk te groot, maar de score bleek bij de thuisclub toch wat te stokken. Gaandeweg de wedstrijd kwamen Martine, Sytze en Sjoukje nog binnen de lijnen. Nadat SF Deinum dichterbij wist te komen, bleef It Fean ook ineens meescoren. Het gat werd daardoor niet groter dan 6 doelpunten. Via 16-10 bleef de teller dan uiteindelijk ook steken op 18-12.

Anna en Sytze bedankt voor 't meespelen!