5-13

3 maart 2018
SF Deinum B1 Kampioen!
Harkema B2 - SF Deinum B1

Vanaf een winderig en guur Deinumer sportpark werd rond de klok van twaalven alles nog even gecheckt. De spelers, de coaches, de tas met shirts. Klaar voor de reis naar Harkema om het daar op te nemen tegen de nummer 2. Bij een overwinning kon SF Deinum B1 dan niet meer achterhaald worden door welke concurrent dan ook. Onze B1 wist wat er op het spel stond en wilde dan ook sowieso donderdag nog even trainen. Ook al hadden we dan de hele zaal voor ons zelf. Met veel ontspanning kon er nog even naar hartelust een balletje worden gegooid. Het toont ook meteen dat de B1 ervoor wil gaan, beter worden, wedstrijden met elkaar willen winnen. En dat blijkt dus niet alleen tijdens de wedstrijden, ze gaan ook tijdens de trainingen voor elkaar door het vuur. En stukje bij beetje worden ze dan ook steeds beter en klaargestoomd voor verdere avonturen.

Het volgende avontuur moest dan maar meteen de belangrijkste wedstrijd van het zaalseizoen worden. Niks leuker immers, dan tegen de naaste concurrent kampioen te kunnen worden. De B1 was compleet en had er zin in. Tijdens het voorbereidende praatje werden de punten nog even op de i gezet. Plezier en focus voorop, elkaar in het vak zowel verdedigend als aanvallend helpen en dan zou het wel goed komen. Dat na het eerste fluitsignaal de zenuwen er toch nog niet helemaal vanaf waren, bleek wel in het spelbeeld. Het eerste aanvalsvak met Romijn, Berber, Anne en Eline zochten naar gaten in de verdediging, vonden die vaak door middel van een doorloopbal. Helaas was het de afronding die nog wat te wensen over liet. Het tweede aanvalsvak met Fenna, Sterre, Chris en Fedde verdedigde als leeuwen, konden elkaar ook helpen en hielden daarmee hun straatje schoon.

Het eerste doelpunt viel dan ook diep in de eerste helft, de kop was er af, uit een doorloopbal werd het 0-1. Niet heel veel later stond het al 1-2 en moest Harkema helaas een enkelblessure incasseren, inmiddels was Hester ook binnen de lijnen gekomen. Het was daarop ook meteen rust. Het spel bleek goed, er werd in alle rust naar doelpunten gezocht. Reden te meer om op dezelfde voet door te gaan.

SF Deinum B1 kwam in ieder geval goed de kleedkamers uit. Aanvallend werden de kansen vooral bij de tegenstander gezocht en dat resulteerde ook meteen in doelpunten. Vooral het samenspel viel daarbij op. Via 1-4 werd de tussenstand 2-9, waarna Jetse het veld in kwam. De wedstrijd werd goed uitgespeeld, ook Harkema begon nu mee te scoren. Uiteindelijk bleef de teller steken op 5-13. Een terechte uitslag, zeker na zo'n 2e helft.

En wat ons betreft, ook zeker de terechte kampioenen!