16-13

Scheidsrechter:   Leeuw, F. de
31 maart 2018
SF Deinum 1 - Westergo 1

Het kan vlot gaat in de korfballerij. Zo speel je nog in de zaal om in de 3e klasse te blijven, zo ben je een week later al weer op eigen veld bezig de punten in eigen huis te houden voor het laatste restant van de veldcompetitie. Gelukkig was het dan een bekende tegenstander, om er weer lekker in te komen. Uiteindelijk wist Westergo evenveel aan de zaalcompetitie over te houden als SF Deinum en was naar Deinum gekomen om in ieder geval niet de punten daar te laten. En terecht natuurlijk, wanneer wedstrijden op voorhand al beslist zouden zijn..

SF Deinum begon daarentegen ook gebrand aan de wedstrijd, na die twee gelijke spelen, was het wel weer eens tijd voor een overwinning. Met in de aanval Geertje, Hermine, Haaye en Frank en in de verdediging Martine, Sjoukje, Sjouke en Auke (niet verzonnen), zette SF Deinum zich dan in beweging. Het vinden van de juiste kans met daarbij de benodigde afronding bleek cruciaal voor deze tamelijk frisse zaterdagmiddag. SF Deinum kreeg zeker de kansen, scoorde ook, maar wist maar niet los te komen van Westergo. De thuisploeg scoorde uiteindelijk wel een stukje simpeler dan de tegenstander, maar dat zegt in dit soort wedstrijden dus niks. Uiteindelijk zochten beide teams na 't nodige heen-en-weer-korfbal de kleedkamers op met een 8-5 tussenstand.

Westergo wist dat er nog wel wat te halen was, SF Deinum wist dat 't er nog lang niet was. Zeker niet wanneer er vergeten werd te scoren. Met alle goede bedoelingen werd dan ook gestart aan de 2e helft. Westergo bracht de marge terug tot 2 doelpunten en dat bleef ook een lange tijd het geval. Pas na een 20 minuten moest Westergo dan daadwerkelijk het hoofd buigen. Zag SF Deinum uitlopen naar 14-10 en kwam, nadat Appie en José binnen de lijnen waren gekomen, uiteindelijk uit op een 16-13 overwinning. Terecht, maar het had zoveel makkelijker gekund. Maar dat is dan achteraf uiteraard.

Over 2 weken gaan we er dan maar weer voor!