Korfbal: Waterpoort B1 - SF Deinum 1

De Waterpoort B1
SF Deinum B1
21-04-2018
7-9

21 april 2018
Waterpoort B1 - SF Deinum B1
'Eentje op karakter' 

Uurtje of 10 in de morgen, het oudijzer ging aan me voorbij, verzamelen bij het sportcomplex. Shirtjes en bidons bij de hand, een strak blauwe hemel en een stralend zonnetje. Kon het mooier? Met een leuke veldcompetitie tegen nieuwe tegenstanders konden de B1 zich opmaken voor een mooi potje korfbal, in ieder geval binnen de lijnen. Nieuwe tegenstanders deze poule en met een Waterpoort dat ook 4 punten had weten te verzamelen. Nadat we de C2 van hetzelfde Waterpoort hadden zien winnen, konden de B1 zich klaar maken voor de wedstrijd. Tijdens het praatje nog even de puntjes op de i, voorbeelden aanhalend van de trainingen voorafgaand, ze waren er klaar voor.

SF Deinum B1 begon met de volgende vakken, in de aanval Romijn, Berber, Eline (h) en Anne (h), in de verdediging Fenna, Sterre, Chris en Fedde. Het aftasten was al vlot begonnen, kansen werden gezocht, maar konden nog niet echt worden omgezet in doelpunten. Nadat er een paar doelpunten waren gevallen begon ineens het thuispubliek zich te roeren, vervelend voor diegenen die binnen de lijnen stonden, beschamend zou ik 't willen noemen. De beide B1's moesten zien er mee om te gaan, rustig te blijven en 't hoogtepunt van de eerste helft was dan ook wel de strafworp op 2-3. Feilloos. De 2-4 was dan ook de terechte ruststand. SF Deinum B1 liet zien de betere te zijn, maar vooral ook de rustigste. Gestaag uitbouwen en dan kon het nog wel een leuke ochtend worden in Sneek.

Gestaag uitbouwen zat er bij de B1 niet in, het was er op en er over, binnen no-time stond het 2-7 en daarom moest bij Waterpoort aan de handrem getrokken worden. Dan maar een ouderwetse troef op tafel smijten, een dame als heer er uit en als dame weer terug laten komen. Het had hoe dan ook wel effect. De ballen vlogen er bij Waterpoort ineens in, 2-8 werd 6-8 met nog 10 minuten te gaan. Toen ook de 7-8 nog viel, leek 't spannender dan het was. Het 2e aanvalsvak bleef rustig, scoorde uit een sterk uitgevoerde aanval alsof er niks aan de hand was. Met een 7-9 overwinning een zeer terechte overwinning voor de B1.

De coaches van de B1
 

Verslagen

© SF Deinum, 2018
Privacy Statement
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik
HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven