Voetbal: SF Deinum 1 - Aengwirden 1

SF Deinum 1
Aengwirden 1
20-05-2018
4 - 3

Scheidsrechter:   D. (Damian) Bootsma

SF Deinum – Aengwirden                                                                                          20-05-2018

 

Op een prachtig mooie zomermiddag nam de jonge ploeg van de trainers Boot en leider Lautenbach, de nummer 3 van de competitie, het op tegen de nummer 2 van de competitie Aengwirden. In de uitwedstrijd werden er geen goals gescoord, maar dat zou deze zondag anders worden. Hoewel de thuisploeg al sinds 22 april geen competitiewedstrijd had gespeeld , zat het team nog steeds in een goede flow, omdat de laatste 10 wedstrijden werden gewonnen.

Deinum begon vanaf minuut 1 goed aan de wedstrijd en kwam in de eerste minuten al tot een aantal kleine kansen. In de 5e minuut scoorde Patrick een wonderschone goal. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en beloonde de pass van Pjotr door de bal met links van een grote afstand over de keeper in de goal te plaatsen, 1-0. Deinum bleef het goede voetbal vasthouden, maar moest toch een tegengoal incasseren. Een lange bal vloog over de verdediging van Deinum en hoewel keeper Roelof nog een hand tegen de bal kreeg, wist de spits toch de bal in het netje te krijgen, 1-1. Hoewel dit als een tegenslag voelde liet Deinum de koppen niet zakken en liet het team hun voeten spreken. Hoewel Aengwirden vooral met de lange bal wat speldenprikjes uitdeelde was het Deinum met de grote kansen. In de 29e minuut was het Wybren die uit een voorzet de bal bij de 2e paal rustig binnen kon tikken, nadat Rink met een duikeling net de bal mistte, 2-1. De thuisploeg haalde de voet niet van het gaspedaal. Na een afgeslagen corner counterde Deinum uiterst effectief. Uiteindelijk haalde Tjeerd de achterlijn en legde de bal terug waardoor Pjotr de hoek uit kon kiezen en de keeper kansloos liet, 3-1. Vlak voor rust kwam de bal via een corner bij de 2e paal waar Rink de bal richting goal kopte. In eerste instantie wist de keeper de bal uit de goal te houden, maar Rink kreeg een tweede kans die hij wel benutte, 4-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in.


Er werd verwacht dat Aengwirden de tweede helft meer gas zou geven maar na rust was het weer Deinum die de touwtjes in handen had. Het eerste kwartier waren de grote kansen voor Deinum, maar het team wist geen goal te maken. Sem en Allard werden gewisseld voor Jelmer de Rijke en Jelmer schakel, die het team nog een extra boost mochten geven. Hoewel het leek alsof Deinum elk moment kon scoren, was het Aengwirden dat met zo’n 25 minuten via een corner wist te scoren, 4-2. Vanaf dat moment leek de thuisploeg aan wat concentratieverlies te leiden. De kansen bleven komen, maar daar werd slordig mee omgegaan. Ook was dat achterin te merken want via een lange bal kreeg de spits van Aengwirden in de kluts de bal mee en liet Roelof kansloos, 4-3. Met nog een kwartiertje op de klok begon het billenknijpen te worden. Nog steeds werden de kansen niet afgemaakt en Aengwirden begon aanvallender te voetballen. Toch wisten de Deinumers de 3 punten over de streep te trekken en konden na afloop genieten van een verdiend lekker koud pilsje.


Eindstand 4-3

 

Verslagen

© SF Deinum, 2018
Privacy Statement
It Holt 17 - 9033 WH Deinum
klik
HIER voor onze contactgegevens
Terug naar boven