0 - 6

Scheidsrechter:   K. (Klaas) Bootsma

27-05-2018

Blauwhuis – SF Deinum

De laatste wedstrijd van het seizoen stond op de planning. Een wedstrijd die nog met de nodige belangen kwam voor SF Deinum. Hoewel de nacompetitie al veilig was gesteld, kon de ploeg met het behalen van minimaal 1 punt, er voor zorgen dat er 2 keer thuis gespeeld zou worden.

Het was een hete zomerdag en over het veld was geen schijntje schaduw te bekennen. Het feit dat het erg warm was, was ook in het veld terug te zien. Deinum controleerde de wedstrijd en kon dit in een langzaam tempo doen, aangezien de thuisploeg de energie niet leek te hebben om druk te zetten.

Achterin bij Blauwhuis lagen soms grote gaten waardoor in de eerste minuten al een aantal kansen voor Deinum ontstonden. In de 7e minuut was het raak. Rink die mee was gekomen van achteruit, wist Tjeerd te bereiken die zijn hoofd koel hield en de openingstreffer maakte, 0-1. Met het maken van deze goal heeft Tjeerd zijn eerste ster behaald (25 competitiegoals) en er zullen hierna zonder twijfel nog een aantal bijkomen. Deinum bleef heer en meester op het veld en in de 30e minuut was het weer Tjeerd die het net vond. Na goed doorzetten van Wybren belandde de bal bij Tjeerd. In het 16 metergebied speelde hij met een mooie actie niet alleen een verdediger door de voeten, maar met een schot ook nog eens de keeper, 0-2. Vijf minuten voor rust was Rink weer eens naar voren gekomen. Na een mooie solo actie schoot hij van zo’n 20 meter de bal strak in de linkerhoek en liet de keeper kansloos. 0-3. Vlak voor het rust signaal kreeg Blauwhuis een penalty tegen. Na een mooie aanval over de linkerkant van het veld werd Jelmer de Rijke neergehaald in het strafschopgebied. Patrick nam plaats achter de bal en schoot de bal beheerst binnen, 0-4. Rust.

In de rust werd het team verteld dat ze de wedstrijd nog niet volledig over de streep hadden getrokken. De thuiswedstrijd tegen Aengwirden die uiteindelijk nipt gewonnen werd, zat toch nog ergens in het achterhoofd.

Het tempo bleef de 2e helft laag, hoewel Blauwhuis toch iets meer tegenstand begon te bieden. In de eerste minuut naar rust kopte de linksvoor van Blauwhuis voorlangs en Gerben had bijna werk te verrichten. Deinum nam de wedstrijd weer in handen en liet de bal langzaam rondgaan. Deinum kwam tot een aantal kleinere kansen maar wist niet tot een doelpunt te komen. Met een 0-4 voorsprong kon de coaching staff wat wisselspelers in brengen. Tjeerd werd gewisseld voor Sil, de routinier van het 3e elftal Dario betrad het veld voor Jelmer de Rijke en ook Jesse mocht na lang blessureleed weer wat minuten maken en nam Sem zijn plek in het veld over. In de 70e minuut wist Deinum toch weer het net te vinden en maakte een einde aan de kleine hoop die Blauwhuis nog had. Na een mooie aanval over de rechterkant gaf Jelmer Schakel de bal laag voor. Allard ontving de bal en schoot de bal naast de keeper, 0-5. Een paar minuten later viel het zesde doelpunt. Pjotr had na zo’n 75 minuten nog genoeg energie over om een sprintje te trekken. Eenmaal aangekomen bij het strafschopgebied van de tegenstander ontving hij de bal van Allard en schoot de bal diagonaal, strak in de linkerhoek, 0-6. Er kwamen nog een aantal kansen voor Deinum maar een extra doelpunt zat er niet meer in. De spelers gaven elkaar de hand en konden gaan douchen.

De jongens van Deinum kunnen zich op gaan maken voor twee lastige wedstrijden waarin alles uit de kast zal moeten worden gehaald. Mochten ze het volgende avontuur overleven, dan wacht een prachtige beloning op ze: De 4e klasse.

Eindstand 0-6.