Voetbal-Playoff: SF Deinum 1 - Zandhuizen 1

1 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd

03-06-2018
SF Deinum – Zandhuizen

De eerste ronde van de nacompetitie stond vandaag op de planning. Deinum kon vanmiddag een eerste goede stap zetten door Zandhuizen, een team dat in eigen competitie vierde werd, te verslaan. Ook kon de wedstrijd de kers op de taart worden van een geslaagd SF Deinum feest.

Zandhuizen kwam aan op het complex met een bus vol spelers en supporters. Vanwege het SF Deinum feest waren supporters van de thuisploeg ook in grote getalen aanwezig. Het veld was omringd met mensen wat een al mooie wedstrijd nog meer sfeer gaf.

De coaching staff van Deinum had in de afgelopen week al wat onderzoek gedaan naar de tegenstander Zandhuizen. Het bleek een ploeg te zijn met veel routine. De ploeg bestond uit fysieke mannen die al een aantal jaren meedraaiden en een handjevol rappe jongere jongens. Ze hanteerden veel de lange bal en zochten via een balvaste spits en nummer 10 de snelle buitenspelers.

In de eerste helft was het spelbeeld als verwacht. Deinum probeerde voetballend de eindpass te vinden en Zandhuizen probeerde via de lange bal de voorhoede te zoeken. De twee snelle buitenspelers werden constant onschadelijk gemaakt door Wybren en Sem. Deinum wist met een paar snelle aanvallen een paar kleine speldenprikjes uit de delen en kwam na zo’n 25 minuten tot een grote kans. Patrick drong vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en probeerde de keeper te verrassen in de korte hoek. De keeper was attent en wist een doelpunt te vermijden. Zandhuizen was in het tweede gedeelte van de eerste helft voornamelijk gevaarlijk via corners. Een aantal corners resulteerden in een scrimmage voor de goal van Gerben, maar gelukkig was de verdediging van Deinum oplettend en wist elke bal weg te werken. Ook Deinum kwam via een aantal corners tot kansen maar wist hiervan geen enkele te benutten. De wedstrijd bleef op en neer gaan met kansen voor beide partijen. De goal had aan beide kanten kunnen vallen en dat had waarschijnlijk niemand verbaasd. De goal viel niet en na 45 minuten vond het arbitrale trio het tijd om even uit te rusten.

De jongens werd verteld dat ze inzet moesten blijven tonen. Het was een lastige wedstrijd maar voetballend moest het mogelijk zijn om de sterkste van de twee teams te worden.

In het begin van de tweede helft was het Deinum dat meer vat op de wedstrijd kreeg. De lange ballen die Zandhuizen bleef geven, kwamen niet altijd even goed aan en de thuisploeg begon meer tweede ballen te winnen. Via standaardsituaties probeerde Zandhuizen tot kansen te komen, maar geen enkele poging resulteerde in een goal. Deinum bleef voetballen en wist met een beetje geluk na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, het net te vinden. Via een knullige actie van een verdediger van Zandhuizen kwam de bal terecht bij Allard. Met alleen de keeper nog voor zich wist hij de openingstreffer te maken, 1-0. Na de goal bleef het spelbeeld nog zo’n tien minuten hetzelfde. Deinum en Zandhuizen voerden gedurende deze periode de nodige wissels uit. Jelmer Schakel werd gewisseld voor Timen en Allard maakte plaats voor Jawoh. Met nog een kwartiertje te spelen probeerde Zandhuizen de gelijkmaker te scoren. Verdedigers werden mee naar voren gestuurd en elke bal werd naar voren gepompt. Dit nam het nodige risico met zich mee omdat er bij de gasten erg veel ruimte achterin lag. Via een aantal counters werd Deinum gevaarlijk, maar wist de bevrijdende tweede goal niet te maken. Aan de andere kant van het veld stond een muur die Zandhuizen niet kon doorbreken. Om deze muur nog extra te verstevigen werd Tjeerd er uit gehaald voor Sil. Met nog vijf minuten op de klok begon Deinum toch te wankelen. De krachten leken langzaam uit de lichamen te verdwijnen en scrimmage naar scrimmage ontstond in het verkeerde strafschopgebied. Met de energie die de jongens nog hadden werd hard voor elkaar gevochten. Elke bal werd op zijn Loet’s naar Jeruzalem geschoten. In zo’n beetje de laatste minuut kwam Zandhuizen nog tot een enorme kans. In het 16 metergebied kon een speler van Zandhuizen vrij uithalen. Gerben leek geklopt maar de kapitein van het team Jelmer van Erkelens trad op als reddende engel en voorkwam een doelpunt. Een minuut die decennia leek te duren was eindelijk voorbij en na een uittrap van Gerben blies de scheidsrechter op zijn fluitje.

Het was een wedstrijd met alles er op en eraan en een leuke wedstrijd om te spelen en om naar te kijken. Zandhuizen was een waardige tegenstander maar uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Het SF Deinum feest kreeg een mooi staartje en het bier vloeide rijkelijk.

Met deze overwinning is Deinum een ronde verder en mag het in de volgende wedstrijd spelen tegen ONB. Als deze wedstrijd gewonnen wordt, dan speelt Deinum volgend jaar in de 4e klasse.