0 - 3

Scheidsrechter:   G. (Gooitzen Mark) van derSingel

10-06-2018

SF Deinum – ONB

Na een fantastisch resultaat in de vorige wedstrijd tegen Zandhuizen, mocht het jonge team van trainers Boot en leider Lautenbach, die van de mooie kusten van Curaçao aan het genieten was, het opnemen tegen ONB. Mocht de club uit Drachten deze wedstrijd verliezen, dan zou het voor de derde keer op rij degraderen. De vierde klasse zou voor de net twee jaar bestaande club uit Deinum de kers op de taart van een mooi seizoen zijn.

Van tevoren was er al het één en ander bekend geworden over ONB. Het was een team dat met de kwaliteit die het team bezat, eigenlijk te laag was geëindigd in de vierde klasse. Elke speler in het basiselftal kon wel een balletje trappen. Ook Deinum bezat kwaliteit wat zich voornamelijk uitte op het centrale middenveld. Daarnaast zat de thuisploeg in een goede flow. De afgelopen 13 wedstrijden wisten ze winnend af te sluiten.

ONB bracht met een bus de nodige supporters met zich mee. Ook de thuisfans waren in grote getalen aanwezig. De spelers liepen het veld op alsof ze deelnamen aan de Champions League finale. Ook het handen schudden werd op een erg professionele wijze gedaan.

Het fluitsignaal klonk en de eerste paar minuten waren de ploegen elkaar een beetje aan het aftasten. ONB probeerde vanaf minuut één voetballend het heft in handen te nemen. De thuisploeg liet zich niet verrassen en hield zich door veel inzet goed staande. Beide ploegen kregen de eerste helft een aantal kleine kansjes. De eerste serieuze poging was van een centrale verdediger van ONB. Van een grote afstand schoot hij gevaarlijk richting goal. Gelukkig wist Gerben de bal op een sierlijke wijze over het goal te tikken. Beide keepers namen geen risico en hanteerden voornamelijk de lange bal. De duels werden daardoor voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Een fysieker ONB won voornamelijk de tweede bal maar wist de verdediging van Deinum niet te doorbreken. Deinum probeerde via de flanken en lange ballen gevaarlijk te worden. Hoewel hierdoor soms een aanval ontstond, wist de verdediging van ONB zonder al te veel moeite stand te houden. Beide ploegen bleven knokken maar wisten de eerste goal niet te maken.

In de rust waren de gemoederen in de kleedkamer redelijk. Het feit dat het nog 0-0 stond was zeker positief. Toch waren de spelers zich er wel van bewust dat een goal scoren erg lastig zou worden. Gelukkig was alles nog mogelijk en zou een gelukstreffer niet onmogelijk zijn. Timen werd gewisseld voor Niek voor een extra boost in de voorhoede.

De ploegen kwamen het veld weer op en begonnen aan de tweede helft. Deinum probeerde net als in de eerste helft mee te komen met het spel van ONB, maar had er aanzienlijk meer moeite mee dan in de eerste helft. Toch wist de ploeg ONB van een goal te weerhouden. Het voetbal nam voornamelijk plaats op het middenveld en de helft van Deinum. De thuisploeg probeerde via een aantal snelle passes gevaarlijk te worden maar ONB was oplettend genoeg om dit te voorkomen. Na zo’n 15 minuten werd Allard door een kaakblessure eraf gehaald voor Sil. Tijdens het wisselen kreeg ONB een corner. De bal werd bij de eerste paal gegeven en via de kluts wist een speler van ONB de bal in de goal te koppen, 0-1. Vanaf dit moment leek het gedaan met het verzet van Deinum. ONB begon steeds gevaarlijker te worden en wist niet lang na de eerste goal weer tot scoren te komen. Een gewisselde speler schoot de bal van vrij grote afstand fraai in de goal en liet Gerben kansloos, 0-2. De derde goal liet niet lang op zich wachten. Via een snelle aanval stond Gerben oog in oog met een speler van ONB. De speler bleef kalm en maakte de derde goal, 0-3. Jelmer van Erkelens, die nog even als stormram in de voorhoede speelde, werd een paar minuten na de goal gewisseld voor Elroy. Lang speelde Elroy niet want na een akkefietje in het strafschopgebied van ONB (wat er precies gebeurde weet ik niet), kreeg Elroy rood en werd van het veld afgestuurd. Deinum bleef met bravoure spelen en maakte via Patrick nog bijna de eretreffer. Na een mooie solo werd zijn eerste schot geblockt. Hij kreeg nog een tweede kans maar moest snel handelen en wist het de keeper niet lastig genoeg te maken. ONB speelde de wedstrijd rustig uit en Deinum wist dat het gedaan was. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en maakte een einde aan de wedstrijd.

Na een goede eerste helft lukte het Deinum niet de tweede helft mee te komen met het voetbal van de tegenstander en moest zijn meerdere erkennen in ONB. Hoewel het verlies bitter smaakt, neemt het niets weg van een fantastisch seizoen. Het team heeft in de loop naar deze finale een aantal lastige wedstrijden gewonnen. Het team is tijdens het seizoen hecht geworden en hebben de wedstrijd ook als een hecht team verloren.

Volgend seizoen krijgt het team opnieuw een kans en wie weet wordt de ploeg dan wel beloond. Voor nu wens ik iedereen een fijne tussenstop en wil ik alle supporters bedanken die ons het hele seizoen gesteund hebben. Ook bedank ik de vrijwilligers die de afgelopen twee zondagen voor een fantastisch feestje hebben gezorgd en natuurlijk al het barpersoneel dat iedere zondag het team van alcoholische versnaperingen voorzag.