7-9

22 september 2018
Waterpoort 3 - SF Deinum 2

Na wat onstuimige weken voor SF Deinum 2 was dan eindelijk het moment daar, dat SF Deinum 2 weer haar kunsten op het veld mocht vertonen. De reis naar Sneek werd, zij het met hier en daar eens een andere afslag dan normaal, aangevangen en uiteindelijk waren we ruimschoots voor aanvang aanwezig. Het was de hele week al wat curieus weer geweest en zo ook deze zaterdag was de nazomer ver te zoeken. Er stond een stevige bries op het Schuttersveld en ook de mogelijkheid van regen was door de dreigende wolken meer dan aanwezig.

Het mocht de pret niet drukken, SF Deinum 2 stond op het veld en daar ging het om. Coach Geert stuurde de volgende mensen binnen de lijnen; In de aanval begonnen Anna, Silke, Sven en Frank. In de verdediging begonnen Aafke, Berber (A1), Tsjitse Tjalf en Ale (Van stal gehaald). Op de bank Eline en Sterre, die ook zeker hun minuten zouden pakken. Een korte maar effectieve voorbereiding later, was daar dan het eerste fluitsignaal. Waterpoort begon met schieten en schieten, maar konden de korf niet echt vinden. SF Deinum probeerde eerst de wind in de rug te krijgen om zo de kansen te krijgen. Via inloopballen lukte dat ook aardig, de score liep er alleen nog niet echt van op. Zo waren de eerste doelpunten dan ook voor Waterpoort. SF Deinum kon echter aanhaken en na een kleine kans onder de korf, was de ban dan ook gebroken. SF Deinum kwam terug tot 3-3 en wist de thee zelfs te bereiken met een 3-4 voorsprong.

We hadden het tegen de wind in korfballen gehad, de thee bleek uiteindelijk ranja en we waren tevreden over het spel. Er werd geduldig gespeeld, kansen werden er voldoende gecreƫerd. Dat moest te doen zijn voor de 2e helft. Eline (A1) kwam binnen de lijnen voor Berber, Sterre (A1) voor haar zus in het andere vak. Verdedigend kon SF Deinum 2 nog steeds haar straatje schoonvegen en van afstand kon zelfs het gaatje tussen beide clubs uitgebreid worden. Waterpoort kwam uiteindelijk nog wel terug tot 7-9, maar tot ieders verbazing bleek 30 minuten toch echt 30 minuten te zijn, toch even wennen. SF Deinum 2 kon zo wederom 2 punten bijschrijven aan het totaal. Een leuke wedstrijd met leuke aanvallen, het smaakte in ieder geval naar meer.

Dames van de A1 bedankt voor het meespelen en daarbij mogen we Ale natuurlijk ook niet vergeten. Geert bedankt voor 't coachen!