29-09-2018
8-10

29 september 2018
SF Deinum 2 - Waterpoort 3

Al met al weer een lastig potje met van alles en nog wat. De return na een week stond op deze tamelijk prettig zonnige zaterdagmiddag op het moment van beginnen. Waar het op een winderig Schuttersveld, goed te spelen was, was het nu uitstekend korfbalweer. Waterpoort 3 schoot een minstens 3x zoveel de vorige wedstrijd en wanneer dat nu weer het geval zou zijn, zou de wind er in ieder geval minder vat op hebben. SF Deinum 2 was in ieder geval gewaarschuwd. Tijdens het praatje van gastcoach Hans, kwam dit dan ook even naar voren, samen met het degelijk opzetten, vertrouwen hebben in het schot, maar ook het elkaar helpen, het coachen. Kind kon de was doen. Nog wel geen tien tien laatste minuut, maar daar moesten we toch zeker wel bij in de buurt kunnen komen.

Uiteindelijk stuurde Hans de volgende spelers de wei in. In de aanval begonnen Sterre (A1), Berber (A1), Sven en Frank en in de verdediging Hester (A1), Aafke, TT en Fedde (A1). Het begin van de wedstrijd begon hoopvol. Kansen werden goed gevonden, al was het zo nu en dan van afstand een leuke uitdaging om de korf te kunnen vinden. SF Deinum 2 kwam wat dat betreft vrij simpel op 2-0 voor. Het Sneker kwartiertje volgde en dat bleek voor de wedstrijd funest. Een 3e doelpunt voor SF Deinum 2 kwam nog wel op 't scorebord, maar van een 2-0 voorsprong had Waterpoort 3 er wel een 3-8 ruststand van weten te maken.

Het moest de 2e helft anders, zoveel was wel duidelijk. Schepje er boven op, tandje er bij, op naar die tien tien laatste minuut. Een nobel streven en een streven was het zeker. Eline (A1), Anne (A1) en Hans kwam de 2e helft het veld in. Stukje bij beetje kwam SF Deinum 2 wel terug, het eerste kwartier echter bleken de doelpunten duur. Erg duur, aan beide kanten. SF Deinum bleef doorgaan en krabbelde telkens wat terug. Uiteindelijk bleef de teller steken op 8-10. Wederom gevochten, qua afronding liet het helaas te wensen over over de gehele wedstrijd.

Hoe dan ook, toch weer een leuk potje korfbal onder mooie weersomstandigheden.

Hans en de A1 bedankt voor het coachen en meespelen!