06-10-2018
8-4

6 oktober 2018
Veenwouden 2 - SF Deinum 2

Hoe lekker kan dan zo'n nazomerse oktobermiddag zijn, het zonnetje scheen volop, nauwelijks een zuchtje wind op het sportveld. Kan het beter? Om in Veenwouden te kunnen komen, had uiteraard wel weer de nodige voeten in de aarde. Donderdag was dan eenmaal bekend, dat we ontspannen een balletje konden gooien, we hadden voldoende spelers. En ik kan het daarom ook niet benadrukken, hoe prettig het is, dat iedereen binnen de club weet in te zetten om in ieder geval de wedstrijd maar door te kunnen laten gaan.

We gingen daarom ook met een redelijk nieuwe veldbezetting de wedstrijd beginnen. Vooraf even 't praatje, vooraf even de afspraken voor de spelhervattingen. We hadden er in ieder geval zin in en zo begonnen Berber (A1), Bianca (Midweek), Sven en Frank in de aanval. In de verdediging Eline (A1), Aafke, TT en Freerk. Hester (A1), zou er de 2e helft in komen voor Aafke. Nieuwe spelers, nieuwe tegenstander, kortom het was even een ouderwets aftasten. Hoe hard kan je een balletje gooien, welke looplijnen loopt iemand, welk schot heeft iemand, durft iemand te schieten? Het zijn zo van die dingetjes die je dan zo'n eerste helft tegenkomt. Uiteindelijk bleek het in de verdediging vooral de coaching en de lef om de 1 tegen 1 aan te gaan. En hoewel Veenwouden langzaam maar gestaag uitliep, bleef het geheel positief en wilde er ook zeker voor blijven gaan. Zeker na de 4-2 ruststand.

In feite niks aan de hand, twee doelpuntjes achter. Op het gras van Veenwouden zetten we nogmaals de puntjes op de i. Degelijker de korf pakken, vertrouwen in het schot en verdedigend proberen de zaakjes meer op orde te krijgen. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard, daar de beste vaktrainingen de wedstrijden zijn. De korf werd daadwerkelijk beter gepakt, de schoten ketsten helaas net wat teveel uit de korf. Verdedigend werd er wel met meer lef gespeeld en zo kwamen er bij Veenwouden dan ook niet meer dan 4 doelpunten bij. SF Deinum bleef echter ook steken op het aantal doelpunten van de eerste helft. Er zat duidelijk meer in en met een beetje meer mazzel bij de korf had 't zeker gekund. De einduitslag bleef uiteindelijk 8-4.

Positief gestreden als team en dat is veel waard. Iedereen maar weer bedankt voor het meespelen!