28-11-2018
21-12

29 november 2018
De Granaet MW1 - SF Deinum MW1

Het blijft toch even wennen, laat op een niet trainingsavond ergens midden in de week een balletje gooien. Het zal bij mijn ontgroening horen. Rond de klok van kwart over 7 werd de tas met kleding uit het washok gehaald en kon er nog even gewacht worden tot alle poppetjes compleet waren. Uiteraard tijdens een jachtige november regen. Om half 8 kon ook de laatste auto vertrekken en niet heel veel later kwam Dokkum al in zicht, toch wel handig zo'n centrale as.

De voorbereiding was echter niet een bijster lange, er waren nog een kleine 10 minuten over. Het voorbereidende praatje werd tijdens het inschieten gedaan en zo werden ook de vakken geregeld. Vanuit de A's vulde Berber het plekje in van Nynke, die helaas wegens gebrek aan fitheid niet aan de wedstrijd kon beginnen en deed dat zonder enige moeite. De vakken waren zodoende als volgt: In de aanval begonnen Berber, Sjoukje, Bjorn en Geert. In de verdediging waren dat Sonja, Pytsje (c), Durk en Frank. Tjebbe wilde 't liefst eerst even aan de kant beginnen. In de kleedkamer bleek al, dat er meer dat idee hadden, maar die hadden de tegenstander en haar uitslagen van de wedstrijden dit seizoen bekeken. We mochten aan de bak, al waren we dat sowieso al van plan.

De eerste helft begon dan ook onstuimig. Aftasten was er niet bij, de tanden moesten in de wedstrijd en deze moesten 60 minuten lang zien te bijten. Onder het mom, het kaas niet van 't brood te laten eten, zette SF Deinum alle zeilen bij en meer van die typische korfbal-clichés. De thuisploeg pakte eerst de leiding, maar zag SF Deinum halverwege de eerste helft langszij komen en resoluut de leiding pakken, 3-5. De verdediging had het echter lastig, de Granaet schoot veelvuldig, 't andere vak voornamelijk vanuit basketbal-shotjes. Wonderlijk, maar ze troffen doel, de Granaet trok de stand weer recht en hield SF Deinum onder druk, vooral aanvallend moest SF Deinum de rust zien te bewaren, maar bleek gehaast en niet secuur genoeg. Uiteindelijk gingen beide ploegen de rust in met een tussenstand van 8-6.

Er moest nog een tandje bij, als we wat wilden, De Granaet zou in ieder geval op dezelfde voet door gaan (clichés te over). In de rust was het toch wel even een pas op de plaats, even bijkomen van een onstuimige eerste helft. Want na het eerstvolgende fluitsignaal mocht SF Deinum echt aan de bak. Vlak voor rust was Tjebbe het veld al ingekomen voor Geert en zo zouden er nog meer wisselingen plaatsvinden in de 2e helft. SF Deinum kreeg de bal te moeizaam door de korf, waar de basketbal-shotjes meer dan geregeld doel troffen. De eerste 10 minuten viel de schade nog mee, een doelpunt of 5 verschil. Geert kwam weer het veld in voor Tjebbe,waarna Tjebbe vervolgens Frank afloste. Deze aflossing duurde niet lang, Bjorn begon ineens pirouettes te maken, niks voor Bjorn. En zeker niet voor zijn linker knie. Een ijszak moest de eerste pijn wat zien af te zwakken. Sterkte Bjorn met het herstel!

Frank maakte zo het laatste kwartier weer vol, een kwartier waarbij niet al te veel meer gebeurde. Doelpunten vielen nog geregeld, iets meer bij de thuisploeg dan bij SF Deinum. De teller bleef uiteindelijk steken op 21-12. Een uitslag dat voornamelijk de midweek niet echt gewend is. Uiteindelijk worden we er als team wel weer sterker van. Over twee weken mogen we weer een poging wagen in Franeker, tegen Spannum.