12-12-2018
7-14

12 december 2018
Spannum MW1 - SF Deinum MW1

Alweer de laatste wedstrijd van het jaar 2018, doordat de bond de hele competitie heeft uitgestrekt over meerdere maanden, hebben we een kerstvakantie van een maand. Reden te meer om nog even keer volle bak te gaan en helemaal tegen oude bekenden, want zo mogen we Spannum toch wel benoemen. Zo rond kwart voor 7, tas met shirts en al gevulde bidons al in de aanslag, konden de poppetjes verzameld worden. Dit had vooraf nog al wat voeten in de aarde, de helft van de midweek lag of in de lappenmand of had andere verplichtingen. Gelukkig zijn de leden van SF Deinum flexibel en kon er zo weer een mooi team op de been worden gebracht.

Met nog een kwartiertje voorbereiding, de Midweek heeft ook niet meer nodig, alle spelers in de kleren, konden de vakken bepaald worden. In de aanval zouden Nynke, Pytsje, Tjitze-Tjalf en Frank beginnen. In de verdediging begonnen Sjoukje, Sonja, Durk en Sven. Geert, nog even de Achilles sparend, en de altijd enthousiaste Anna moedigden 't team eerst vanaf de kant aan. In plaats van de gebruikelijke 30 minuten per helft, werd er haltechnisch voor gekozen wat minder minuten per helft te spelen. Kortom, een hogere intensiteit. Passie en strijd werd er inderdaad geleverd, zo nu en dan werd er een onorthodox aanvalsspelletje gevraagd, de doelpunten bleken echter een tikkeltje duur. Via mooie uitgespeelde kansen had SF Deinum echter wel het betere van het spel de eerste helft en wist dat ook uit te drukken in de marge. Het team uit Deinum wist ook gaandeweg beter om te gaan met het verdedigende spel van de tegenstander. Dit resulteerde uiteindelijk in een 4-7 ruststand.

Verre van een ideale tussenstand uiteraard, door degelijk verdedigen, werd Spannum gedwongen of kozen er zelf voor, om van afstand de korf te vinden. Dit was de eerste helft nog niet bijster gelukt, dit zou de 2e helft dan wel anders worden. Bij onszelf kon er ook nog wel wat meer scherpte in de afronding, kansen die er anders wel in vlogen, draaiden nu voornamelijk uit de korf. Anna en Geert kwamen voor de 2e helft binnen de lijnen. Alle goede bedoelingen ten spijt, de 2e helft ging gewoon verder waar de 1e helft geƫindigd was. Spannum probeerde van afstand de korf te vinden en SF Deinum behield het betere van het spel, nog mooiere kansen werden gecreƫerd en een nog mooier aantal belandden helaas niet 'Troch de Koer'. Zaak daarom, om in ieder geval verdedigend het straatje schoon te houden. En dat lukte, daarnaast werd niet gehaast de korf gevonden, maar eerder met overzicht en veel rust. De juiste kansen werden wel afgerond en daar ging het uiteindelijk om. SF Deinum hield Spannum op afstand de 2e helft en wist zo de punten mee terug naar Deinum te nemen. Einduitslag, 7-14

Mooie punten, een mooie degelijke wedstrijd, waar we nog wel een tijdje op kunnen tergen, zeker tot medio januari 2019.

Alvast prettige feestdagen en een goed uiteinde!