WIK \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
16-01-2019
11-13

16 januari 2019
SF Deinum MW1 - WIK34 MW1

Er kan in principe veel veranderen in een maand tijd, het herstel van blessures bijvoorbeeld. Met deze midweekse wedstrijd voor de boeg, was er in ieder geval de hoop dat de blessures als sneeuw voor de zon waren vervaagd en we zo weer volle bak aan de wedstrijd tegen WIK34 konden beginnen. Helaas was dat nog niet het geval en daarom nogmaals sterkte met het herstel! Dit resulteerde dan wel weer in een drukke groeps-app, wie zijn er wel, wie niet, wie fluit, hebben we een klokker. Uiteindelijk kon woensdag de 16e weer een mooi team op de been gebracht worden. Bjorn zou klokken, Durk fluiten en verder begonnen in de aanval Pytsje, Nynke, Freerk en Frank. In de verdediging waren dat Anna, Sjoukje, Erik-Jan en Tjebbe.

Al vanaf het eerste fluitsignaal konden beide ploegen aan de bak. Het tempo hoog, beide ploegen wilden bij elkaar het kaas van het brood eten en probeerden dat ook meteen te voorkomen. In de eerste 10 minuten werd het al snel duidelijk, dat we het verdedigend moesten zien te winnen, maar daarbij niet vergeten zelf ook te scoren. Voor de neutrale toeschouwer werd het zo een mooie eerste helft. Het stuivertje-wisselen was niet van de lucht, de spanning zat 'm vooral in het feit wie met de voorsprong de rust in zou gaan. WIK34 scoorde het eerste kwartier makkelijker, SF Deinum kreeg het spelletje door en na vele 1-schot-bal-kwijt, stokte ook bij hen de score. SF Deinum profiteerde hiervan en zette met een uitstekend opgezette aanval de ruststand op 9-8.

Terug in de kleedkamers bleek de eerste helft toch wel een pittige te zijn geweest. Even bijkomen en waar het normaal na 2 minuten al ging over de weekend-plannen, bleef de focus nu toch wel bij de 2e helft en hoe die aan te pakken. Een gaatje slaan en dan verdedigend dichthouden zou het dan maar worden. Gezien de eerste helft zou een gaatje slaan sowieso een leuke uitdaging worden, maar de midweek is niet voor niets de midweek, alles is mogelijk. Het beeld van de laatste 10 minuten van de eerste helft veranderde echter niet voor de 2e helft. Sterker, de doelpunten bleken erg, erg duur. WIK34 kwam vlot langszij en stootte vervolgens weer op de Deinumer defensie. SF Deinum kon de geplande vuist ook niet maken. De 11-12 heeft zo heel lang op het scorebord gestaan. Uiteindelijk wist WIK de 11-13 te maken en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. SF Deinum bracht nog wel iets van spanning terug door de 12-13 te maken. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel uiteindelijk bij de bezoekers. Einduitslag 12-14.

Een spannend potje korfbal, waar de punten net niet in Deinum bleven. Volgende week tegen Waterpoort maar weer een poging.