24-01-2019
14-16

24 januari 2019
Waterpoort MW1 - SF Deinum MW1

Een koude winterse avond eind januari 2019, de midweek verzamelde zich op het sportcomplex 'De Fjouwer' in Deinum. Na een korte rit binnendoor kwamen we ruimschoots op tijd aan bij het Schuttersveld in Sneek, ruimschoots inderdaad, we hadden zowaar de tijd om warm te lopen en in te schieten. En daarbij konden we dan ook meteen wennen aan de temperatuursverschillen buiten en binnen, binnen notime was de midweek warm en klaar voor de wedstrijd.

Voor deze wedstrijd gingen de volgende spelers van start, in de aanval Pytsje, Sjoukje, Tjebbe en Frank. In de verdediging Anne (A1), Nynke, Durk en Libbe. Geert zou eerst even aan de kant beginnen als coach. Na het eerste fluitsignaal kon SF Deinum aan de bak en eerlijk is eerlijk, Waterpoort ging vliegend van start, flarden van het oud-eerste van toen zaten zeker nog in het team. Van het kastje naar de muur werd de wind uit de zeilen weggehaald. SF Deinum moest zich bij elkaar zien te rapen en wel heel vlot na de 3-0 achterstand, anders kon het nog wel eens een lange winterse avond worden.

De midweek zette zich schrap, probeerde grip te krijgen op het spel van de Waterpoort en vond zowaar ook de korf. Het duurde echter even voordat SF Deinum het zeil weer in de mast had, maar het lukte. Een goed 2e gedeelte van de 1e helft zorgde ervoor dat we konden aanklampen, meescoren. Waterpoort zorgde ondertussen constant voor verse krachten, iets waar onze midweek gezien de eerste helft alleen maar smachtend naar kon kijken. Het meescoren bleek van grote waarde, het zorgde in ieder geval voor de mogelijkheid om van de 2e helft ook wat te kunnen maken. De ruststand was wat dat betreft een zeer plezierige 10-9. Een achterstand, maar een niet onoverkomelijke.

De focus voor een goede 2e helft werd behouden tijdens de pauze, elk moment van verslappen zou de doodsteek betekenen. Volhouden en doorblijven scoren. Verder werd voor de 2e helft nog meegenomen, dat de Waterpoorter speerpunten meer 1 op 1 verdedigd zouden worden of in ieder geval een poging tot. Geert zou binnen de lijnen komen voor Tjebbe en mocht het niet goed willen na de blessure eerder, dan kon er altijd weer terug gewisseld worden. De 2e helft ging zeker de eerste 10 minuten door waar 't de 1e helft geƫindigd was. Beide ploegen gaven geen duimbreed toe. Toch wist SF Deinum voor het eerst een voorsprong te pakken, eerst door langszij te komen op 11-11 en daarna door te stoten naar een 11-13 tussenstand. Met nog een 10 minuten te gaan had SF Deinum de stand op 14-16 gebracht. Het gaatje van twee moest behouden zien te worden. Door lange aanvallen op te zetten, poging tot, en degelijk verdedigen tikte de tijd weg in voordeel van SF Deinum. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en daarmee was de winst voor onze midweek een feit.