28-01-2019
20-9

28 januari 2019
SIM MW1 - SF Deinum MW1

Er zijn altijd van die affiches tijdens een seizoen die schreeuwen om aandacht, zonder dat daar vaak reden voor is overigens. Is het 't verleden, niet beter kunnen? Geen flauw idee, maar de SIM - TDK kwam weer boven drijven in ieder geval. Grimmigheid, kaas van het brood, bloed onder de nagels en zoals gezegd, zonder dat daar op voorhand ook maar iets van reden toe was. De neutrale toeschouwer buiten de lijnen zou er een wonderlijke wedstrijd van hebben gemaakt en dit kwam ook voornamelijk door het scoreverloop.

Hoe dan ook, SF Deinum mocht op deze maandagavond weer aan de bak en daar niet iedereen nog hersteld bleek van van alles en nog wat, konden gelukkig vier A's opgetrommeld worden om in ieder geval de wedstrijd te kunnen spelen. In de aanval begonnen Pytsje, Berber, TT en Frank. In de verdediging Anne, Nynke, Tjebbe en Erik-Jan. Sytze en Geert zouden eerst aan de kant beginnen, maar gingen gaandeweg de wedstrijd zeker hun minuten nog maken. Het eerste akkoord werd door SIM aangeslagen en het duurde even voor Deinum daarvan hersteld was. Waar de Deinumers elkaar nog moesten zien te vinden, lukte SIM dat al aardig vlot. Het liep zo ook al uit naar een 8-0 voorsprong, voordat SF Deinum daar ook maar wat tegenover kon zetten. Na het eerste doelpunt herstelden de Deinumers zich wel in de wedstrijd en gingen mee scoren. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-5 ruststand.
Er werd gestreden voor elke meter die eerste helft, de plaatsing en afronding liet nog te wensen over. Met vereende krachten werd dit getracht recht te zetten de 2e helft. Het lukte maar mondjes maat. SIM bleef de betere in de afronding en wisten zo dan ook terecht de punten in eigen huis te houden. Einduitslag 20-9.

Volgende week mogen we 't opnemen tegen de koplopers uit Dokkum, benieuwd wat dat wordt

Berber, Anne, TT en Sytze bedankt voor het meespelen!