Korfbal: SF Deinum MW 1 - De Granaet MW 1

06-02-2019
15-17

6 februari 2019
SF Deinum MW 1 - De Granaet MW 1

De midweek van SF Deinum stond een lastig potje te wachten, zeker wanneer de vorige ontmoeting in Dokkum nog in herinnering schiet. Een goede eerste helft, waarna we er afgeschoten werden de 2e helft, basketbal onehanders voornamelijk. Hoe dan ook, we wilden De Granaet in ieder geval zoveel mogelijk partij geven en vooral ook zo lang mogelijk. En achteraf is dat meer dan gelukt. Na het vlagslingeren op muziek, kon een korte voorbereiding beginnen. De vakken werden bekend gemaakt en zo stapten de volgende spelers het veld in. In de aanval begonnen Nynke, Martine, Durk en Erik-Jan. In de verdediging Sjoukje, Hermine, Tjebbe en Frank. Auke eerst aan de kant, Geert zou fluiten, en Bono zou de knoppen bedienen.

SF Deinum beet zich vast de eerste minuten, kon verdedigend meteen een stap zetten, zodat er ook aan aanvallen gedacht kon worden. Het was in ieder geval niet de start die De Granaet gewenst had, ze moesten aan de bak. Zenuwachtig, of iets in die richting, werd er al luidruchtig gecoacht van de kant en waar mogelijk al de nodige poppetjes gewisseld. Ze waren er niet gerust op en zeker niet toen SF Deinum ook nog eens keer op keer brutaal de leiding wist te pakken. Nooit dat we ook maar enige illusie hadden dat we na bijvoorbeeld de 7-5 verder uit konden lopen, het gaf wel een goed gevoel dat we dit als team neer konden zetten. De 7-7 werd dan uiteindelijk ook de ruststand.

Even op adem komen voor een onstuimige 2e helft, althans, met de vorige wedstrijd in het achterhoofd, moesten we daar zeker rekening mee houden. Auke was in de eerste helft al voor Tjebbe binnen de lijnen gekomen, waarna Tjebbe Erik-Jan weer afloste, De Granaet had er inmiddels al veel meer wisselingen op zitten. De 2e helft ging vervolgens weer op dezelfde voet verder. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd met SF Deinum als underdog. We namen wederom brutaal de leiding, van 7-7 werd het 10-8, waarna De Granaet er 11-13 van wist te maken. Ook de Dokkumers konden niet verder uitlopen, zagen aanval op aanval stranden, 11-13 werd 13-13 en 14-14 met nog een 5 minuten op de klok. De Granaet kon daarna wel het beslissende gaatje slaan, 14-17, waarna van afstand de eindstand op 15-17 werd bepaald.

Een mooie spannende wedstrijd, met plezier gespeeld, in ieder geval een pot korfbal die nog wel een tijdje blijft hangen.

Martine, Hermine en Auke bedankt voor het meeballen!