13-02-2019
12-22

13 februari 2019
SF Deinum MW1 - Spannum MW1

Wat een verslag had moeten worden, geschreven door de neutrale toeschouwer binnen de lijnen, werd dit gaandeweg de eerste helft toch net even allemaal wat anders. Hoe dan ook, SF Deinum maakte zich op voor een pot korfbal 'waarbij men aan de bak mocht', Spannum de tegenstander. In Franeker werd er destijds getracht om raak te schieten, dit lukte destijds door onze midweek toch wat beter. Dat de vele schoten ook nu weer niet van de lucht zou zijn, was van te voren wel duidelijk, de vraag was even welke kant 't kwartje op zou vallen.

Beide ploegen begonnen met een minimale bezetting. Voor het eerst aan beide kanten geen wissels op de bank en dat maakte het makkelijk voor de opstelling. In de aanval begonnen Pytsje, Martine, Durk en Erik-Jan. In de verdediging waren dit Sjoukje, Sonja, Tjebbe en Swen. Frank zou de wedstrijd fluiten en Bono wederom de knoppen bedienen. Mooi overzichtelijk en na het eerste fluitsignaal zetten beide ploegen zich in beweging. Hoewel beide ploegen elkaar door en door kenden, was er toch een soort van aftasten. Hierdoor bleef de score gelijk opgaan. Na een kleine 10 minuten raakte Durk geblesseerd, een typisch ijsbeen, sterkte met het herstel! Er werd eerst nog even aangekeken of de blessure meeviel. Het laat zich al raden, na 15 minuten bij de stand van 3-5 wisselden Durk en Frank van shirts, waardoor er in ieder geval doorgespeeld kon worden.

Tot zover de gelijkopgaande strijd tussen beide ploegen, het verdere verloop van de wedstrijd was voor Spannum. Ze vonden korf meer dan makkelijk, waar SF Deinum te vaak te kort schoot. Dit resulteerde dan ook in een 5-12 ruststand. Een bittere pil dat zeker, maar voor de 2e helft werd getracht langere aanvallen op te zetten, meer lengte in de schoten en scherpte in de afronding was ook zeker niet een verkeerd idee. Alle goede bedoelingen ten spijt, Spannum bleef ook begin 2e helft de betere in de afronding. 5-12 werd 9-19, waarna SF Deinum kon meescoren. Zo bleef de teller uiteindelijk steken op 12-22.

Een terechte overwinning voor de bezoekers en daarom niet minder gegund. Volgende week dan maar weer een poging wagen de punten binnen te slepen in Damwoude, tegen WIK34.
Martine en Swen bedankt voor het meespelen!