05-06-2019
14-8

5 juni 2019
SF Deinum MW1 - Pallas'08 MW1

Een seizoen kan vlot gaan en zo kwam voor de midweek het onvermijdelijke moment, de laatste thuiswedstrijd te mogen spelen. Pallas'08 de tegenstander en ook dit keer weer tegen oude bekenden, vooral vanuit de Rapiditas tijd. Het was deze woensdagavond een tamelijk rustige avond zo tussen de buien door. Elders in 't land waren er al bomen omgekieperd, blikseminslag, wateroverlast, verzin 't maar. Het viel in Deinum in ieder geval mee, een zacht briesje en een team dat er erg veel zin in had om even een balletje te gooien. Uiteraard weer in een geheel andere opstelling dan anders, zo hadden we de trainer van SF Deinum en volgend jaar Pallas, dat kon geen toeval zijn, weten te strikken en zo maakte ook Aafke haar eerste minuten weer in het blauw.

Na een voor de midweek tamelijk onorthodox lange voorbereiding, zetten, na het eerste fluitsignaal van Tjebbe, de volgende spelers zich in beweging. In de aanval begonnen Bianca, Nynke, Erik-Jan en Durk. In de verdediging Aafke, Sjoukje, Martin en Frank. Met veel plezier en vele kansen ging SF Deinum op zoek naar doelpunten de eerste helft. Het zoeken verliep meer dan prima. Weinig doelpunten, maar die waren er nog minder bij Pallas'08. We hielden het 1-schot-bal-kwijt behoorlijk in ere. Zoals gezegd ging onze midweek met vereende kracht op zoek naar doelpunten, vaak kon de bal daarbij afgevangen worden en weer verder gespeeld. Zo ook Erik-Jan, een sprongduel, was 't een strafworp?, kwam neer en dat vond de enkel niet een bijster goed plan, Sytze kwam voor hem het veld in, inmiddels was Anne ook al binnen de lijnen gekomen voor Aafke. Beterschap en sterkte Erik-Jan.

Niet veel later was daar ook het rustsignaal, 6-4 de voorsprong, de betere, de meeste kansen, maar 't nog niet uit kunnen drukken in de score. Iets wat we toch wel vaker hadden meegemaakt dit seizoen. De zoete ranja in de pauze moest wonderen doen. Hoe dan ook, SF Deinum ging gewoon verder de 2e helft, waar 't geƫindigd was. Pogingen tot, met Pallas'08 in 't zog. Pas halverwege de 2e helft wist onze midweek een gaatje van 4 te slaan en toen was 't klaar. Mooie kansen werden nu afgerond en dat bleek teveel voor de tegenstander. De marge kon zelfs uitgebouwd worden naar 6 doelpunten. De teller bleef uiteindelijk steken op 14-8. Een degelijke, maar ook zeker terechte overwinning.

Na de wedstrijd was er nog een gezellige nazit, we hebben toch wel wat met tradities en werden ook alweer de nodige spelers gevraagd voor de laatste wedstrijd, volgende week tegen Westergo.
Anne, Sytze & Martin bedankt voor 't meeballen!