12-06-2019
10-11

12 juni 2019
Westergo MW 1 - Deinum MW 1

Dat was het dan, het seizoen voorbij voor de Midweek. Zelf ingestroomd in de zaal en stuk voor stuk bleken het wonderlijke wedstrijden. Vermakelijk ook zeker, leuk korfbal, leuke doelpunten, een gezellige groep mensen. Hoe dan ook, SF Deinum had zogezegd haar laatste wedstrijd in Bolsward, tegen Westergo. Er moesten weer de nodige spelers worden opgetrommeld om te kunnen ballen, uiteindelijk is 't allemaal weer gelukt. We reden er ook zo maar in één keer naar toe, zonder TomTom ook nog eens. Het bekende kunstgrasveld, gelegen binnen de sintelbaan van Bolsward, lag er weer mooi met zandbestrooid bij. Tijdens de warming-up werden de vakken in elkaar geknutseld. SF Deinum begon dit keer, met een stevige zijwind, met de volgende spelers. In de aanval begonnen Bianca, Nynke, Fedde en Auke. In de verdediging Sjoukje, Aafke, Sytze en Frank. Beide ploegen hadden er zin in en lieten dat ook zien op 't veld. Positief korfbal en daarbij stevig zoekend naar doelpunten. Er werd ook om raak geschoten, al bleek dat uiteindelijk nog wel de nodige voeten in de aarde te hebben. 9 van de 10 schoten raakten de korf, maar net die laatste centimeter zorgde voor een vreemde draai uit de korf.

SF Deinum drukker schietend en Westergo bijzonder efficiënt, kortom het ging weer eens mooi gelijk op. Veel meer dan 2 doelpunten verschil is het de gehele wedstrijd ook niet geweest. Voor de neutrale toeschouwer in ieder geval een leuke wedstrijd om te zien. Door het vele schieten, stond onze midweek echter wel steeds aan de goede kant van de score, zij het dan marginaal, ondertussen was Pytsje ook al binnen de lijnen gekomen. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 6-7 in voordeel van de Deinumers. Werk aan de winkel, nog een schepje er bovenop, scherpte in de afronding, even een extra klontje suiker in de thee. SF Deinum had er zin in, maar alle goede bedoelingen ten spijt, we speelden de 2e helft Westergo in de kaart, door te schieten op de verkeerde momenten. Het één-schot-bal-kwijt was er nu meer voor Westergo. Gelukkig hield de verdediging stand, waar, na een snelle 7-7, zeker een kwartier later, de 7-8 op 't score bord kwam te staan. Westergo wist daarna voor 't eerst op voorsprong te komen, 9-8. SF Deinum kwam weer langszij en moest het gaatje weer zien te maken. Met nog een paar minuten op de klok en daarmee een goede timing van de Deinumers, kwam de 9-10 op 't scorebord en niet veel later de 9-11. Het signaal 'laatste minuut' volgde, dit moesten we in ieder geval over de streep zien te trekken. Westergo scoorde in de laatste seconden nog wel de 10-11, de punten gingen echter weer mee terug naar Deinum.

Al met al weer een gezellig potje korfbal.
Sytze, Auke en Fedde bedankt voor het meespelen!