SFD 1 start het seizoen goed met eerste bekerwinst

SF Deinum 1
01-09-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   R Feenstra
Met een voorbereiding van 3 weken stond de eerste bekerwedstrijd voor het vlaggenschip van Deinum tegen Harlingen 1 op het programma. Dit seizoen staat onder begeleiding van een nieuw duo. Jelle Jan Leijenaar uit Dronrijp is aangetrokken als de nieuwe trainer. Jelle Jan (JJ) heeft een paar jaar sabbatical gehad na eerder trainer bij Akkrum en Oosterlittens te zijn geweest. Durk Schakel is de nieuwe leider. Hij heeft zijn actieve voetbalcarriere afgelopen seizoen beƫindigd en vond het een mooi moment de functie van leider op zich te nemen. Hij kent de meeste spelers en de komende jaren komen mogelijk spelers vanuit de jeugd over die hij jaren heeft getraind.

Na de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Akkrum (3-3), dus nu om het echie zoals JJ op het grote papier, welke op de kleedkamerdeur was geplakt, had geschreven. Dat papier, waar ook de opstelling op stond, was zo op de deur geplakt dat wanneer de deur open stond de spelers niet konden zien wat er op stond geschreven. Tja, wanneer de spelers dan eerder in de box zijn dan de trainer en zich alvast omkleden met de deur dicht, is de verrassing al weg. Niettemin is er dan altijd nog uitleg nodig met alle looplijnen.

Met goed voetbalweer en veel publiek uit Deinum langs de lijn, top dat de supporters zo achter hun club blijven staan, mocht Deinum aftrappen. Net als vorige week scoorde Patrick al vrij snel. Was het tegen Akkrum in de 2e minuut al raak, nu scoorde hij in de 4e minuut de 0-1 uit een mooie dieptepass van Pjotr. Helaas werd de voorsprong snel geneutraliseerd. Door niet al te sterk verdedigen op de achterlijn kon de rechsbuiten van Harlingen de bal terugleggen en was Jacob kansloos. De eerste helft bleef het een gelijkopgaande strijd met de beste kansen voor Deinum op een voorsprong. Jordi kwam alleen op de keeper af, kon de verdediger die hem bijhaalde nog uitkappen en schoot met zijn minder sterke rechterbeen net naast. Ook Tjeerd had een opgelegde kans, maar schoot te zacht in. Patrick probeerde vanaf de rechterkant de keeper nog te verschalken in de verste kruising, maar de lat stond een goal in de weg. Met 1-1 op het scorebord was het tijd om te rusten.

Met wat tegenslag moest Deinum vlak voor rust al twee keer noodgedwongen wisselen. Timen had last van zijn hamstring en werd vervangen door Allard en Bram kreeg last van zijn enkel en werd vervangen door Jawoh. Gerben werd gevraagd zijn keeperstenue om te wisselen voor een spelerstenue zodat hij, wanneer dat nodig zou zijn, ingebracht kon worden als speler. De tweede helft werd met wat kleine omzettingen in de opstelling begonnen en al snel bleek dat Deinum beter uit de startblokken kwam dan de tegenstander. In de 57e minuut resulteerde dat dan ook in een voorsprong. Patrick stuurde met een dieptepass Tjeerd weg die hier wel raad mee wist. Hij schoof hem vanaf links uit een moeilijke hoek mooi langs de keeper, 1-2. Seian werd nog ingebracht voor de moegestreden Wesley. Hij was het ook die de grootste kans op 1-3 had. Alleen op de keeper af schoof hij hem net naast waar afleggen op Jawoh ook een optie was geweest. Harlingen zette Deinum de laatste 10 minuten nog onder druk, maar konden dat niet in goals uitdrukken. De verdediging stond goed en Jacob had verder geen moeilijke middag meer. Een mooie overwinning en een tevreden begeleiding.