12-09-2019
10-11

11 september 2019
Pallas MW2 - Deinum MW1

Na een mooie, typische Friese zomer, kon de Midweek van SF Deinum zich weer opmaken voor een nieuw seizoen korfbal. De nodige trainingen werden meegedaan om het lichaam enigszins soepel te houden, maar ook om het balgevoel weer te krijgen. Met het vorige seizoen nog in het achterhoofd, waarbij vele wedstrijden op karakter gespeeld moesten worden en daarbij het balgevoel zo nu en dan wat steekjes liet vallen, moest het voor deze derby tegen Pallas dan wel goedkomen.

Vertrouwd als anders, met de dreiging van Dorian op de achtergrond, werden 5 minuten voor tijd de vakken door elkaar gehusseld en stapten de volgende spelers binnen de lijnen. In de aanval begonnen Pytsje, Aafke, Swen en Freerk. In de verdediging Bianca, Nynke, Erik-Jan en Frank. Anne en Tjebbe begonnen eerst op de kant. Auke en daarmee was ons voltallige publiek massaal op komen draven, was onze supporter. Misschien was iedereen toch nog een beetje huiverig voor het weer, dat we zelf al kozen voor de auto als vervoersmiddel in plaats van de eerder voorgestelde fiets, bleek later toch niet een verkeerde inschatting te zijn.

Hoe dan ook het eerste fluitsignaal klonk, beide ploegen zetten zich in beweging en probeerden met alle goede bedoelingen in de wereld de korf te vinden. Pallas scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd en niet veel later kwam SF Deinum weer langszij. De verdediging van beide ploegen kwam steeds beter in het ritme. Ballen werden onderschept, de coaching verliep beter en gerichter. Probleem was daardoor wel, dat er niet bijster veel gescoord werd. De nacht viel goed binnen en met nog 4 minuten op de klok stond de 5-5 op het scorebord. Uiteindelijk ging Deinum met een 5-6 voorsprong de kleedkamers in. Tjebbe was ondertussen al binnen de lijnen gekomen.

Tijdens een warm koppie thee, de suiker kon er na wel, werden vooral de wissels besproken. Wie ging er uit en voor wie en wanneer en dan zouden we 't verder wel zien. Tijdens de tweede helft, stond de verdediging zo mogelijk, nog beter. Met de druppen die steeds frequenter van boven kwamen, was het ook lastig mikken. Was het de eerste helft al spannend, de tweede helft deed daar niet voor onder. Volgens mij zijn beide ploegen nooit verder dan twee doelpunten bij elkaar vandaan geweest. Met nog 5 minuten te gaan, waren daar de 8-9 en 8-10, maar kon Pallas dat tot diep in de laatste minuut toch rechttrekken. Met een schot in de laatste seconde werd toch nog de winst veilig gesteld. 10-11 de overwinning, oer-Duits, maar die moet je ook over de streep trekken.

Al met al weer een leuk potje korfbal, de Midweek is los.