VWC 1
15-09-2019
7 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
In wat mogelijk de laatste wedstrijd in het bekeravontuur zou worden, moest SF Deinum thuis aantreden tegen 4e klasser VWC uit Munnekeburen. Het moest namelijk wel heel raar lopen wilde St. Annaparochie niet doorgaan naar de knock-out rondes van het Noordelijk bekertoernooi. Met een bijna volledige selectie, nieuwe wedstrijdballen en goed voetbalweer werd om 14:00 uur afgetrapt onder leiding van de heer de Haas uit Groningen. VWC had eerder met ruime cijfers, net als de SFD, van St. Annaparochie verloren en nipt van FC Harlingen verloren waar de SFD daar juist nipt van won. Het was de gasten uit Munnekeburen er dus alles om te doen om over een week met een goed gevoel de competitie in te gaan. Dit zelfde gold voor de SFD na het ruime verlies een week eerder. Deinum begon de eerste 10 minuten wat slap. In de 4e minuut moest Gerben al handelend optreden om een vroege achterstand te voorkomen, maar 2 minuten later was het toch raak. De bal werd net buiten de 16 niet goed verwerkt waarna de spits van VWC vrij voor Gerben de 0-1 kon binnen tikken. Deinum werd schijnbaar wakker en zette de tegenstander vast met goed positiespel en onverzettelijke inzet. Binnen het kwartier werd het 1-1 door Patrick Postma. Hij pikte halverwege de helft van de tegenstander de bal op, speelde zichzelf vrij en schoot van 25 meter droog binnen. Patrick zou sowieso een geweldige middag beleven. Na een half uur stuurde hij met een bal over 40 meter Jordi Postma weg die de bal panklaar op de jarige Max legde, 2-1. Een paar minuten later stuurde Pjotr linksachter Jordi weg. Echter nu werd de voorzet op Max onderbroken door een verdediger waardoor een hoekschop ontstond die verder niets opleverde. Schijnbaar had de tegenstander niets geleerd van deze aanvallen, want vlak voor rust stuurde Patrick weer met een dieptepass over 40 meter Jordi op pad. Jordi, die longen als een paard moet hebben, gaf de bal strak voor op Max die zijn tweede kon binnenschieten, 3-1.

Vlak na rust ontstond al snel weer een kans via het drietal Patrick, Jordi en Max. De laatste zag helaas zijn bal via de binnenkant van de paal hobbelend over de doellijn bij de keeper in de handen verdwijnen. VWC kreeg maar geen grip op de Deinummers. Het werd dan ook vrij snel na rust 4-1 via Patrick die zijn tweede van de middag maakte via een mooi laag schot in de hoek terwijl de keeper als genageld aan de grond stond toe te kijken. Dat Deinum vele baltovenaars in zijn gelederen heeft liet Allard zien. Eerst zette hij met een snelle voetbeweging twee tegenstanders te kijk waarna hij 1 van de spelers poortte. Niet veel later kopte Jawoh een bal door waarna Allard met een bijna perfecte omhaal de bal richting goal schoot. Wat het perfect had gemaakt was dat de bal in de goal zou gaan. Nu ging de bal net naast. Het was wel het moment waarop Deinum wat slordig en onachtzaam werd. VWC kreeg wat kleine kansjes en werden door een strafschop in de wedstrijd geholpen. Niet veel later ronden ze een diepe bal goed af. Van 4-1 naar 4-3 en misschien was er nog wat te halen. Daar dacht Deinum anders over. Patrick soleerde eerst door de defensie en maakte vlot de 5-3 waarna hij met een steekpass Tjeerd de 6-3 gunde. Vlak voor het het eindsignaal zette een andere baltovenaar, Fin, met een mooie pass Patrick vrij voor de goal die niet twijfelde en zijn vierde van de middag op het bord zette. Een doelpuntrijke wedstrijd die een goed gevoel oplevert om met volle energie de competitie in te gaan. St. Annaparochie won de laatste wedstrijd ook met ruime cijfers waardoor de SFD een mooie tweede plek heeft bewerkstelligd in een poule met twee 4e klassers en een 3e klasser als tegenstanders.