19-09-2019
9-15

18 september 2019
SF Deinum MW1 - Flamingo's MW1

Wederom een midweekse wedstrijd voor SF Deinum; tegenstander, de voor ons redelijk onbekende Flamingo's uit Buitenpost. Het weer was er sinds vorige week stukken beter op geworden, je kon alleen wel merken dat 't steeds eerder donkerder werd, de lichten er maar bij aan, zeker nu de wedstrijd nog eens 30 minuten later werd aangevangen. De midweek is er heel goed in om elke keer weer met een nieuw achttal de wedstrijd te beginnen en deze wedstrijd was dat zeker niet anders. En zo zetten de Deinumers zich in de volgende opstelling in beweging. In de aanval begonnen Berber, Sjoukje, Tjitze Tjalf en Tjebbe en in de verdediging waren dit Bianca, Aafke, Swen en Frank. Anne en Anna begonnen eerst aan de kant en zouden gaandeweg de eerste helft binnen de lijnen komen. Ondertussen floot Durk voor het begin van de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen verdedigend georganiseerd aan de wedstrijd, wisten veelvuldig ballen te stelen, vooral na het eerste schot en zo golfde het spel ontzettend op en neer. Er zaten zeker leuke aanvallen tussen, pogingen werden zeker gewaagd, de doelpunten bleven aan beide kanten uit. Het was voornamelijk het zoeken naar automatismen binnen de lijnen en hoe deze toegepast konden worden op het verdedigen van de tegenstander. Het zoeken, het breien, zorgde ervoor dat het natuurlijke verloop van de eerste helft een tikkeltje chaos werd, steeds maar op zoek naar grip. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een 3-4 ruststand.

Voor de 2e helft gingen we proberen het zoeken naar kansen, wat meer om te zetten in schotkracht. En dit lukte, alleen niet bij ons. Bij Flamingo's mochten er ook wel meer doelpunten door de mand blijkbaar. Zo was de score van de 1e helft na 5 minuten in de 2e helft ook al gehaald. Een stormachtig begin, terwijl een frisse nacht zich nu echt toonbaar maakte, wat dat betreft wel weer blij met het licht. Dit stormachtige begin zette zich gaandeweg de 2e helft aardig door. Het zoeken van de 2e helft kreeg nou geen enkele kans meer, er moest gekorfbald worden en daarnaast moest er meegescoord worden met de tegenstander. Flamingo's wist zich beter onder de druk van de Deinumers uit te spelen en scoorde geregeld twee keer, tegen één van Deinum. Gestaag liepen de bezoekers uit, waarna de teller uiteindelijk bleef steken op een 9-15 overwinning voor Flamingo's

Al met al weer een aardige wedstrijd, waarbij SF Deinum zeker weer aan de bak mocht.
Berber, Anne en Anna bedankt voor het meespelen!