26-09-2019
21-17

25 september 2019
WIK34 MW1 - SF Deinum MW1

Ideale weersomstandigheden voor de midweek, schuttersweer. Na de verloren wedstrijd tegen Flamingo's probeerde SF Deinum de rug weer te rechten en er uiteraard maar weer het beste van te maken. Zo rond de klok van kwart voor 7 werd er afgereisd naar Damwâld, in de kleedboxen gauw omkleden, nog even een balletje gooien en daar was het fluitsignaal al om ons klaar te maken voor het begin van de wedstrijd. Ook voor deze wedstrijd werd er voor gekozen om de vakken goed door elkaar te husselen. In de aanval begonnen dit keer Pytsje, Aafke, TT en Frank. In de verdediging waren dit Nynke, Bianca, Tjebbe en Swen. Sjoukje wilde eerst wel aan de kant beginnen.

Zo kort en als in een flow de voorbereiding was gegaan, zo ging ook de eerste helft en zeker in de eerste minuten. Het spel golfde op en neer en ondertussen werd er om raak van afstand geschoten. Aan beide kanten, dat dan weer wel. Waar de meeste wedstrijden gericht zijn op het strak en coachend verdedigen, lag de nadruk woensdagavond voornamelijk het meer scoren dan de tegenstander. Zoals gezegd, het kon prima met dit tamelijk zachte najaarsweer. En daarbij moet gezegd, dat WIK34 toch wat beter met de kansen omging. SF Deinum had er net wat teveel voor nodig. WIK pakte dan ook de voorsprong en SF Deinum probeerde aan te klampen. Met nog een kleine eindspurt tegen het einde van de eerste helft werd de ruststand dragelijker gemaakt, 10-8.

Niks aan de hand, door blijven scoren, liefst meer dan de tegenstander en proberen verdedigend de aanvallende speerpunten wat meer in bedwang te houden. Kortom, we hadden er zin in de 2e helft. Sjoukje zou binnen de lijnen komen voor Aafke en zo begonnen we dan aan de 2e helft. Vreemd genoeg veranderde er totaal niks aan het spelbeeld en daardoor ook niet aan de spelwijze. Er werd getracht meer te scoren dan de tegenstander. Maar hoezeer SF Deinum ook probeerde dichterbij te komen, WIK voelde blijkbaar de hete adem in de nek en wist net als eerste te scoren. Twee doelpunten verschil bleven twee doelpunten. Halverwege de 2e helft deed WIK een poging de wedstrijd in 't slot te gooien, creëerde een marge van 5 à 6 doelpunten. Deinum probeerde nog één keer aan te haken, nog één keer op karakter, kwam nog wel terug tot 3 doelpunten verschil, WIK bepaalde vlak voor 't laatste eindsignaal de uitslag op 21-17.

Veel doelpunten en mooi positief korfbal. Het was al met al weer een genoegen om een balletje te kunnen gooien.