Oldeboorn 1
29-09-2019
2 - 0

Scheidsrechter:   D. (Dursun) Aydemir
De weergoden voorspelden voor de zondag al niet al te best weer. Piet Paulusma gaf al aan om de volgende dag maar weer eens naar het weer te kijken. Op een regenachtig sportpark De Fjouwer was SF Deinum de gastheer van Oldeboorn, die de week ervoor nipt verloor van Blauwhuis. De mannen van de SFD waren eerder op het veld dan de gasten, maar kozen er toch voor om met 15 man in de dug-out te wachten totdat de tegenstander ook het veld op kwam. De dug-out en de kantine als skybox waren vandaag wel de beste plekken gelet op de grote hoeveelheden regen die bij vlagen over het veld jaagde.

Onder leiding van de heer Aydemir, die helemaal uit de buurt van Hoogezand was overgevlogen, werd met enige vertraging afgetrapt met de wedstrijdbal die was aangeboden door Willem en Gerda Spoelman. Het verschil in shirtkleur was dusdanig dat Oldeboorn toch maar de inspeelshirts aantrok. Het eerste kwartier van de wedstrijd was het nog een beetje aftasten aan beide kanten. Even was er hoop bij de mannen uit Oldeboorn toen Gerben een terugspeelbal weg wilde trappen, maar de bal compleet verkeerd raakte. De spits van Oldeboorn kon echter niet bij de bal die voor de goal langs hobbelde. Deinum kreeg na een kwartier steeds meer vat op de wedstrijd. Na dik 20 minuten was er dan toch de 1-0 van Max, maar helaas stond de grensrechter weifelend met de vlag omhoog. Had dit nog met het incident van vorig jaar te maken? De scheidsrechter was niet overtuigd en gaf na even nadenken maar een stuitbal. Vreemde beslissing en nog steeds 0-0. Patrick probeerde het daarna nog met een paar afstandschoten, maar zonder enige kracht. Deinum klopte wel steeds vaker op de deur bij Oldeboorn en het was wachten op een voorsprong. Vlak voor rust was het dan toch raak. Een afstandschot van Patrick verdween tegen de touwen waardoor het vele regenwater er afspatte en de thuisclub op 1-0 kwam. Na deze mooie opsteker was er nog een grote kans op 2-0, maar Max kwam net een dikke teen tekort op de bal die Jordi vanaf links hard voor gaf. Een fluitsignaal gaf daarna de welkome rust aan om even op te warmen.

Na de rust zou je verwachten dat iedereen weer een beetje droog shirt aangetrokken zou hebben. Het was alleen de scheidrechter die op die gedachten was gekomen. Het was even zoeken om de leidsman, want hij was van geel naar grijs gegaan. Een grijze muis was het echter niet. Hij was dan wel onopvallend, maar floot een prima wedstrijd. Dat mag ook wel eens gezegd worden. De eerste 10 minuten na rust was het schijnbaar even wennen aan de overgang van een beschutte kleedkamer naar een koud en regenachtig veld. Voetballend was het even wat minder bij Deinum, waardoor Oldeboorn een paar kleine kansjes kreeg. Bij de grootste kans kon Gerben al liggend bij de tweede paal de gelijkmaker voorkomen. Daarna nam Deinum het heft weer in handen en was het wachten op de verlossende 2-0. Tien minuten voor tijd kwam die 2-0 er dan ook. Pjotr bracht een afgeslagen hoekschop opnieuw in het strafschopgebied. De verdediging verwerkte die bal niet goed waarna Wybren, die als opgekomen verdediger daar nog stond, beheerst binnen kon schieten. Dat Wybren vandaag ging scoren wist hij vroeg in de ochtend al toen hij op weg was om zijn vader te helpen bij het melken van de koeien. Zo'n voorgevoel maakt spelers groot. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af. Het had ook niet langer hoeven duren, want het kunstgras kwam door de vele regen op enkele plekken al omhoog. Een voortreffelijk begin van de competitie met twee wedstrijden en zes punten. De afgelopen jaren was dat wel anders.