Teleurstelling overheerst bij SF Deinum na gelijkspel in Tjalleberd

SF Deinum 1
06-10-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   J.A. (Bert) Visser
De derde competitiewedstrijd van het seizoen was voor de mannen uit het dorp met "de sipel op 'e toer" een uitwedstrijd tegen het uit de 4e klasse gedegradeerde Aengwirden. De gastheren waren niet erg gelukkig geweest met een zwaar bekerprogramma, waar soms ruim werd verloren, en twee eerste competitiewedstrijden die geen punten hadden opgeleverd. Deinum had de trein wel goed op het spoor en trainer Jelle Jan noemde tijdens de wedstrijdbespreking dat ze er een "unstoppable train" van wilden maken. Sommige spelers keken even met vragende ogen, werden geadviseerd deze film maar eens te bekijken de komende week, maar begrepen wel wat het doel was.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat SFD alleen tevreden zou zijn met de volle winst. In de 4e minuut was het gelijk al raak. Patrick stuurde Wesley, die vandaag vanaf rechts mocht acteren, de diepte in. De strakke voorzet laag over de grond werd door een verdediger van Aengwirden via een sliding zo in eigen doel gegleden, 0-1. Een paar minuten later werd rechtsachter Sem in de diepte aangespeeld door Patrick. Uit de voorzet kon Max, vrij voor de goal, de bal niet onder de lat krijgen. Max kreeg een herkansing via een voorzet vanaf links van Jordi, maar de bal was te eenvoudig voor de keeper. Deinum was heer en meester, maar deed zichzelf tekort. Aengwirden kwam na een half uur wat meer aan voetballen toe en dat leverde ook gelijk de 1-1 op. Vanaf rechts werd de bal achter de verdediging gelegd. Sem ging net onder de bal door waarna de bal door hun spits goed werd binnengeschoten. Niet veel later dacht Aengwirden op voorsprong te komen, maar de bal ketste af op de lat. Deinum werd wakker en zette de trein in een hogere versnelling. Eerst kwam Wesley nog op de keeper af die prima redde, maar niet veel later werd een afstandschot van Patrick hem te machtig, 1-2.

Daar waar de eerste helft nog attractief was voor het publiek, werd de tweede helft meer een strijd met minder goed voetbal en voor Deinum een stationsklok die veel te snel voorbij ging zonder dat ze zelf zouden scoren. Direct na rust werd een bal door de defensie van Deinum onhandig door het midden uitverdedigd. Een middenvelder van Aengwirden kon de bal oppakken, simpel het veld oversteken, het strafschopgebied binnendringen en binnenschieten, 2-2. Een tegenslag voor de Deinummers, maar daar moet je ook mee om kunnen gaan. Aan beide kanten ontstonden gedurende de tweede helft wat kansjes waar Deinum nog het meeste aandrong. Vlak voor tijd kregen beide ploegen nog een kopkans die de winnende kon opleveren, maar de 2-2 bleef op het scorebord. Aengwirden vierde het gelijkspel als een overwinning waar de Deinummers enigszins teleurgesteld richting kleedkamer vertrokken. De Deinummer trein heeft even wat vertraging opgelopen, maar het treinpersoneel belooft voor volgende week weer volle kracht vooruit.